Oprettet af Thaihans d. 13-09-2023 06:55
#1
Koi pla øger risikoen for leverkræft
Den kræftfremkaldende chow er så dødbringende - den menes at være ansvarlig for svimlende 20.000 menneskers død i Thailand hvert eneste år.
Nu, selvom det bestemt ikke er noget, du sandsynligvis vil se på din lokale thailandske takeaway-menu - er den pågældende ret ekstremt populær i den thailandske provins Khon Kaen.
Det er kendt som koi pla, som er en tallerken med hakket rå fisk, der er malet sammen med urter, krydderier og citronsaft og spises af millioner af thailændere, men er særligt populær i en af r03;r03;landets fattigste provinser, Isaan.
Nu er det faktisk ikke fisken, der får dem, der spiser den, til at udvikle dødelig leverkræft, men de parasitiske fladorme - eller levende flues - der lever inde i dem.
Parasitterne er hjemmehørende i ferskvandsfisk i Mekong-regionen, hvilket efterlader Isaan med det højeste rapporterede tilfælde af kolangiocarcinom eller galdevejskræft i verden på grund af det store forbrug af rå fiskemel.
»Læs nærmere her: Dagens.dk
#Giv opskrift væk #Koi tilapia,
lækre Isaan-snacks, fuld smag Råvarer og ingredienser: tilapiafisk, 1 tilapia, lime, salt, 5 kaffir limeblade, 10 gram hakket galangal, 7 skalotteløg, 2 persilleplanter, 2 korianderplanter, 2 forårsløg, mynte efter ønske, 2 spsk ristede ris , 2 spsk chilipulver, 1 skefuld fiskesauce Bord med Nua pulver, 1 tsk, Karen chili efter ønske
Redigeret af Thaihans d. 13-09-2023 06:58