Oprettet af alene d. 14-12-2018 06:46
#1
Tag ikke dine børn med til Thailand
Alarmcentral tager imod stadig flere børn, som bliver syge eller kommer til skade på rejser til Asien
Omkring 50.000 danskere skønnes at tage til Thailand henover den danske vinter.
Og mange af dem er forældre med små børn, som søger en pause i besværet med flyverdragter og vinterstøvler, og vælger et par uger med shorts og bare tæer i stedet.
Bliv i Europa
Men at mange forældre tager småbørn med til stadig mere eksotiske destinationer, ses i forsikringsstatistikken. Her er denne gruppe af rejsende overrepræsenteret, og det mener en norsk læge er bekymrende. Ja faktisk mener han, at man slet ikke skal rejse med sine helt små børn til så fjerne destinationer.
- Forældre bør ikke tage børn med uden for Europa, Nordamerika eller Australien, før barnet selv kan huske turen efterfølgende, siger Per Kristian Opheim i en pressemeddelelse til den norske nyhedstjeneste NTB.
Per Kristian Opheim arbejder som kontaktlæge og ledsagerlæge på SOS Internationals alarmcentral i Norge, og sidste år havde den norske del af alarmcentralen 400 sager med norske børn mellem 0 og 15 år. Og antallet er stigende.
- Børn bør ikke rejse til Asien eller Afrika, før de er fem år, og grunden er først og fremmest, at bakteriefloraen er anderledes. Når barnet er større og har mere kropsvolumen, så bliver de ikke så let dehydreret ved sygdom, siger han.
- Mavetarminfektioner og feber dominerer sygdomstilfældene. De er sjældent alvorlige, men det kan selvfølgelig være frustrerende og skabe bekymring for forældrene, og ikke mindst er det synd for barnet, fortæller Per Kristian Opheim.
Det norske Folkehelseinstitut, som svarer til Sundhedsstyrelsen i Danmark, vil dog ikke gå så langt som til at fraråde rejser med børn, så længe man tager sine forholdsregler inden afrejsen - med blandt andet den korrekte vaccination.
Også stigning i antallet af syge danske børn
Den danske del af SOS International havde sidste år mere end 1300 sager for danske børn i alderen 0-15 år i Asien på alarmcentralen, og også her ses en stødt stigning.
'Antallet af sager topper i januar til marts samt juli måned. Den hyppigste sygdom blandt børn er mavetarminfektioner. Dette kan både være fra virus, som smitter via f.eks. pool eller fra bakterier i f.eks. maden. Den næsthyppigste diagnose er feber, der kan have mange årsager bl.a. influenza, forkølelse og blærebetændelse. Feberen skyldes ofte virusinfektioner, som lige så godt kunne ramme børnene hjemme', skriver SOS International Danmark i en pressemeddelelse.
Men den danske afdeling vil dog ikke fraråde forældre at tage små børn med på rejser til Asien.
- Men vi anbefaler danske forældre, at de orienterer sig om, hvilke risici der er for små børn på rejser til Asien. Vi ved, at det kan være meget frustrerende at stå med syge småbørn i udlandet, og i Asien er der ikke det samme setup i sygehusvæsenet, som der er i Danmark. Oveni kan der være mange sproglige udfordringer. Derfor skal man som forældre gøre sig bekendt med, hvordan man kan få hjælp i tilfælde af sygdom, og man skal sørge for at have styr på sin rejseforsikring, siger SOS International til Ekstra Bladet.
Top 5 assistancer for SOS International:
Mavetarminfektioner. Dette kan både skyldes virus eller bakterier.
Feber - årsagen kan være mange f.eks. influenza, forkølelse, blærebetændelse. Det er ofte virusinfektioner, som giver feber hos børn, som lige så godt kunne ramme herhjemme. Smitten er ofte luftbåren.
Bronkitis og astmatisk bronkitis/luftvejsinfektion.
Skoldkopper - dette er ofte noget, børnene tager med hjemmefra, da inkubationstiden er 2-3 uger. Der er stramme regler for, hvornår man må rejse, og ofte kan børnene kan have det fint, men opfylder alligevel ikke kriterierne for at måtte flyve.
Ørebetændelser/mellemørebetændelser - børnene smittes ofte i swimmingpoolen. Der er regler for, hvornår man må flyve med mellemørebetændelse.
Top 5 skadeslande:
1. Thailand
2. Singapore
3. Kina
4. Indonesien
5. Vietnam
kilde https://ekstrabla...nd/7435900