Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Danske familier flygter til Flensborg

Oprettet af eneber d. 23-10-2018 05:50
#1

Fandt lejlighed til udvist 13-årig: Hjalp samtidig tre andre i samme situation

Erik W. Guldager hjælper danskere, der er kommet i klemme i systemet. Love og regler er lavet i god mening, men giver ikke rum til undtagelser. Det ødelægger familier.
Ingen ved, hvor mange danske familier der er flygtet til Sydslesvig for at kunne blive sammen, efter at danske love har gjort det umuligt for dem at leve sammen i Danmark.

Men Erik W. Guldager, manden, der hjalp den 13-årige Aphinya Pechmuang med at finde en lejlighed i sidste uge, siger, at han samtidig kunne hjælpe tre andre familier i en lignende situation.

– Da jeg gik på Facebook med mit opråb om en lejlighed til familien, blev jeg bestormet med henvendelser. Samtidig meldte der sig flere familier, som havde samme behov for en lejlighed som Aphinya, hendes stedfar og mor. Sat lidt på spidsen kunne det tyde på, at Flensborg har udviklet sig til et center for danskere gift med udlændinge, der ikke kan blive i Danmark, siger Erik W. Guldager.

Hans opråb blev delt knap 900 gange. Cirka et døgn senere havde den dansk-thailandske familie fået en lejlighed i Flensborg.

www.thai-dk.dk/uploads/oupdoi8om40ddgfty5d1.jpg
Erik W. Guldager er blevet truet på livet hundredvis af gange. Han udstillede for 10 år siden Muhammed-tegneren Kurt Westergaards tegninger i sit galleri. Nu bor han på grund af truslerne med familien i Luxembourg. Privatfoto


Med fjordudsigt
– Den ligger i Batterigade med udsigt til fjorden. 625 euro for en tre-værelses inklusive varme. Det er da billigt, siger Aphinyas far, Heini Bøgelund Andersen fra en lejlighed, han er ved at renovere i Aalborg.

– Der skal jo smør på bordet. Så jeg er på arbejde igen. Men hvis ikke der kommer en løsning i løbet af et halvt år, bliver vi i Flensborg. Aphinya skal om kort tid begynde på en dansk skole i Flensborg. Falder hun til der, og løses knuden ikke op i Danmark, så bliver vi her permanent. Hun skal ikke flyttes igen. Jeg er også bare bange for, at de danske myndigheder kommer frem med en ny paragraf, når hun fylder 18, så hun skal ud igen, siger Heini Bøgelund Andersen.

Vant til pres
Wet i Erik W. Guldagers navn står for Westergaard. Det navn har han taget efter, at han udstillede Muhammed-tegneren Kurt Westergaards berømt-berygtede tegninger. Guldager udstillede som galleriejer Westergaards tegninger, der var med til at udløse den nok så kendte Muhammed-krise. Derfor er Guldager med sin familie også selv flygtning. Efter 300 dødstrusler fik han nok. Han bor nu ved Mosel-floden i Luxembourg.

– Du kan sammenligne min aktion til fordel for Aphinya med aktionen for Kurt Westergaard og andre, der er i klemme, med et stort personligt engagement i retfærdighed, siger kunsthandleren.


https://www.fla.d...situation/

Oprettet af eneber d. 23-10-2018 05:56
#2





Peter, Aphinya, Poy og Birdie er udvist: Mindst 35 familier er flygtet til Flensborg

13-årige Master Thanawat 'Peter' Rattithan er blevet udvist af Danmark, og familien er derfor ved at rykke andet flyttelæs fra
Aarhus op i en tredjesals lejlighed i Flensborg.

Mindst 35 familier og par er ligesom Peters familie flygtet over grænsen og har bosat sig i Tyskland, indtil de med EU-retten i ryggen kan vende hjem til deres familie, venner, skole og arbejde igen.

»Og det er bare de familier, som jeg kender til,« siger Leif Havshøj Larsen, der for seks år siden selv flyttede til Flensborg med sin filippinske hustru og i dag hjælper andre familier i samme situation.

I cirka hvert tredje tilfælde er det børn, som er blevet udvist, fordi deres tilknytning til hjemlandet er vurderet som stærkere

hjem igen

Når boligen er sikret, kan de registreres på adressen. Og så kan de ellers købe bil, tegne forsikringer, åbne bankkonti, tegne mobilabonnement og alle de andre ting,som underbygger, at de nu bor og lever i Tyskland og dermed kan søge tysk EUopholdstilladelse.

15-årige Chittisak 'Birdie' Khunakhuns familie har boet i Flensborg siden maj og har med deres tyske opholdstilladelse og dermed EU-retten i ryggen søgt om dansk opholdstilladelse.

Sagbehandlingen må kun tage op til et halvt år.

»Vi kan i princippet godt flytte tilbage, mens sagen behandles. Men hvis vi nu får afslag, skal vi jo finde penge til at flytte igen,« siger Birdies papfar, Mogens Tradsborg.

Men når de flytter, er der allerede en ny familie, der gerne vil overtage lejligheden.

»Alene i den opgang bor der tre andre familier, som jeg har hjulpet,« siger Leif Havshøj Larsen.

https://www.bt.dk...lygtet-til

Redigeret af ADM d. 23-10-2018 07:45

Oprettet af eneber d. 23-10-2018 06:04
#3

www.thai-dk.dk/uploads/leif2.jpg


Leif hjælper familier med at flytte fra Danmark til Flensborg

Optiker Leif Havshøj Larsen bor i Flensborg, og hjælper danskere, der ikke kan få opholdstilladelse til deres udenlandske partner eller familiemedlem i Danmark. For tiden arbejder han med 38 familier i Flensborg.

Der kører jævnligt en bil med trailer og flyttegods op foran Leif Havshøj Larsens bopæl i Flensborg. Det betyder, at endnu en familie er ankommet til Tyskland, fordi ikke alle familiemedlemmer har kunnet få opholdstilladelse nord for grænsen.

– Det er blevet umuligt for danskere med udenlandsk hustru eller partner at få opholdstilladelse i Danmark, fordi udlændingeloven er blevet strammet snesevis af gange, siger Leif Havshøj Larsen, der hjælper disse personer.

Stramningerne er sket siden 2002 i et forsøg på at bremse flygtninge- og indvandrerstrømmen til Danmark, og det rammer også danskere med en udenlandsk partner.

– Lige nu arbejder jeg med 38 familier, og der kommer hele tiden flere. Jeg er sikker på, at der er mange andre familier i byen, som jeg ikke har kontakt til, siger Leif Havshøj Larsen.

Han er selv flyttet til Flensborg, fordi han er gift med sin filippinske hustru, Edelyn. De flyttede til Flensborg for seks et halvt år siden, fordi det var besværligt og til tider ubehageligt at bo i Danmark.

– Jeg oplevede, det danske system og den danske befolknings tilgang til min kone som racistisk. Sagsbehandlerne prikkede hele tiden en på skulderen, og lovgivningen blev ændret stort set hver uge. Ofte spurgte danskere, hvor længe hun skulle opholde sig i landet, og hvornår hun skulle rejse hjem til Filippinerne. Det var, som om der i deres tankegang ikke var plads til hende som borger i Danmark, siger Leif Havshøj Larsen.

Han mener, at mange andre danskere med en udenlandsk partner bliver behandlet på samme vis.

– Jeg arbejder med en familie her i Flensborg, hvor den mindreårige datter blev udvist. Hun taler både thai, engelsk, dansk og kan allerede udtrykke sig rimelig godt på tysk. For mig viser det en pige, der har vilje, er velintegreret og gør de danske regler til skamme, fordi hun blev vurderet til ikke at kunne blive integreret, siger Leif Havshøj Larsen.

Sammen med sin filippinske kone flyttede Leif Larsen for seks år siden til Flensborg, fordi det var for besværligt og til tider ubehageligt at bo i Danmark.

Hjælper fordi det nytter

Familier i sådanne problemer kontakter Leif Larsen, og så møder han dem dér, hvor de står. Han drikker en kop kaffe med dem og fortæller om reglerne og sin fremgangsmåde. Han oplever selv, at det får familierne til at slappe af, og så er det lettere for dem alle, når de bevæger sig ud i det tyske samfund for at etablere familien.

– Mange er fuldstændig frustrerede og utrygge ved at skulle flytte til et andet land, fordi de skal navigere med et andet sprog, en anden mentalitet og andre procedurer i hverdagen. Jeg hjælper ved at navigere dem gennem systemet, siger Leif Havshøj Larsen, der bruger sin egen erfaring, og viden om EU-loven og det tyske samfund til at støtte familierne.

Leif Havshøj Larsen har oplevet forskellene på det danske og det tyske system. Han har erfaret, at det danske system kun er papirbaseret, og at der ikke er nogen reel kontakt til dem, der behandler ansøgningen. Det er lige modsat i Tyskland, hvor der er personlig kontakt til en sagsbehandler, der giver direkte besked om mulighederne for opholdstilladelse. For ham giver det mere mening, fordi sagsbehandlerne og ansøgeren får bedre indsigt i sagen.

Leif Larsen benytter EU-reglerne til at støtte familierne, fordi danskere, der har opholdt sig i et EU-land i minimum 12 uger, får deres sag behandlet efter EU-reglerne i Danmark. Derfor kommer mange danskere med udenlandske ægtefæller til Flensborg i en kortere periode, så der viges uden om de danske regler. Det kræver dog en fuld integration i det nye EU-land.

Danskerne skal integrere sig
– Det fungerer ikke, hvis man ikke går helhjertet ind i projektet, for politiet og myndighederne kan tjekke, om ansøgeren reelt bor her. Hvis de finder ud af, at det ikke er tilfældet, kan ansøgeren blive stemplet som svindler, og så er der meget lille chance for at få opholdstilladelse. Det kræver altså, at familien skal bo her, købe dagligvarer, have mobiltelefon osv., siger Leif Havshøj Larsen.

Han hjælper med alt lige fra opholdstilladelse til leje af lejlighed og indkøb af opvaskemaskine, tandpasta og hvidkål.

Personlig historie
Leif Larsen mødte sin kone i Allerød nord for København. Hun arbejdede som au pair-pige, og han var venner med familiens fader.

– Det drejer sig om at finde den rigtige, og min hustru er den bedste kvinde, jeg har haft i mit liv, siger Leif Larsen, der har været sammen med konen i mere end ti år.

Parret har boet i Flensborg i seks år, og de vil blive boende.

– Her er der ro, og vi har ikke oplevet racisme. Der er ingen, der prikker os på skulderen eller overvåger vores liv, siger Leif Havshøj Larsen.

https://www.fla.d...i-danmark/

Redigeret af ADM d. 23-10-2018 07:51

Oprettet af eneber d. 23-10-2018 06:10
#4

www.thai-dk.dk/uploads/larsen121212.jpg

Familier flygter til Flensborg: Betaler Leif 300 euro for hjælp til familiesammenføring
Leif Larsen hjælper familier med at opholde sig i Flensborg, så de kan søge om familiesammenføring i Danmark.


Et smut over grænsen kan være afgørende for, at danske familier med udenlandske familiemedlemmer får opholdstilladelse i Danmark.

I det nordlige Flensborg bor Leif Larsen, der har gjort det til sin mission at hjælpe familier med at starte et liv syd for grænsen. Fælles for de familier, han hjælper, er, at et eller flere familiemedlemmer har fået afslag på deres ansøgning om opholdstilladelse i Danmark.

Ved at flytte til et andet EU-land kan familierne med EU-retten i ryggen få nyt håb om et liv sammen.

Vejledning fra kontoret i dagligstuen
Leif Larsen bor i en lejlighed med sin filippinske kone, Edelyn. Her får de ofte besøg af familier, som søger råd og vejledning om opholdstilladelse i Danmark.

- Ofte er det danskere med en udenlandsk ægtefælle eller udenlandske børn, der kommer, fordi de ikke kan få opholdstilladelse i Danmark. De kommer, fordi jeg kan hjælpe dem med at finde sig til rette i det tyske, siger Leif Larsen.

Dagligstuens spisebord fungerer som kontor, hvor han vejleder om juridiske forhold. Samtidig hjælper han også familierne med praktiske gøremål såsom indkøb og teknisk hjælp til mobiltelefoner.

Selv om lejligheden kun ligger en spytklat fra den dansk-tyske grænse, er det nok til at hjælpe familierne.

Hvis en dansker med udenlandsk ægtefælle opholder sig i et andet EU-land i mindst tre måneder, giver det dem udvidede muligheder for at få opholdstilladelse i Danmark.

- Når en dansker bosætter sig i eksempelvis Tyskland, så aktiverer de deres unionsborgerskab, og det giver udvidede rettigheder i forhold til opholdstilladelsen, siger Leif Larsen.

Helt simpelt er det dog ikke. Familierne skal kunne dokumentere deres tilknytning til det EU-land, de har boet i midlertidigt, gennem blandt andet lejekontrakt og bolig, forsikring, bankkonto og mobilnummer.

Hjælp til familien på fjerde sal
På fjerde sal et andet sted i Flensborg bor danskeren Christian Vestergaard sammen med sin thailandske kone Nam og sin 13-årige steddatter Poy. Parret blev gift sidste år, men trods ægteskabet fik Poy afslag på opholdstilladelse i Danmark.

- Da Poy fik afslag, var der kun en ting at gøre. Hun havde fem dage til at flytte ud af Danmark, fortæller Christian Vestergaard.


Familien har skiftet den 250 kvadratmeter store landejendom på Djursland ud med en sparsomt indrettet lejlighed i Flensborg. Det er en stor omvæltning at starte et nyt liv syd for grænsen, mener Christian Vestergaard, der søgte hjælp hos Leif.

- Leif hjælper os med alt, vi har brug for. Alt. Jeg kan kun turisttysk, derfor har han hjulpet med breve, papirer og besøg på forskellige kontorer. Det er utrolig trygt, at Leif kan hjælpe os, siger han.

Christian Vestergaard selv beskriver det som et nødvendigt onde at bo i Flensborg. Selvom familien forsøger at få livet til at fungere i den tyske by, er planen at flytte tilbage til Danmark, når de får deres EU-bevis. Beviset kan dokumentere deres tilknytning til Tyskland, så de senere kan søge familiesammenføring efter EU-retten i Danmark.

Ægteskab Uden Grænser: - Der er reelt kun én mulighed
Christian Vestergaards familie er langt fra den eneste, der flytter uden for Danmark i håbet om få lov til at leve sammen som familie. Flere har fået øjnene op for at et ophold i et andet EU-land, kan give andre rettigheder med EU-retten.

Retten til fri bevægelighed i EU sikrer, at borgere kan opholde sig i andre EU-lande. Et ophold i over tre måneder forbedrer familiens muligheder for at få lov til at være sammen i Danmark, fortæller Kim Nyberg, der er formand for Ægteskab Uden Grænser.

- Der er reelt kun én mulighed, og det er at flytte til et andet EU-land og få sin familie med derned. Gør man det, har man retten til at bo sammen med sin familie. Og man har retten til at flytte tilbage til Danmark som familie, uden at den bliver splittet fra hinanden igen på et senere tidspunkt, siger han.

Når en familie flytter tilbage til Danmark igen, bliver deres ansøgning for familiesammenføring vurderet på et andet grundlag end de danske regler.

Landsforeningen Ægteskab Uden Grænser anslår, at omkring 250-300 par hvert år flytter væk fra Danmark for at søge om familiesammenføring efter EU-retten.

Det er ikke retfærdigt, at danskere skal sættes i den situation. Det er frustrerende for en familie.

LEIF LARSEN
Ingen planer om Danmark
I 2012 flyttede Leif Larsen selv til Flensborg med sin filippinske kone, som han giftede sig med et par år tidligere. Leif og Edelyn har en hverdag i Flensborg og har ikke planer om at flytte tilbage til Danmark, men hjælper i stedet andre. Hans egen situation har inspireret ham til at hjælpe andre.

- Det er ikke retfærdigt, at danskere skal sættes i den situation. Det er frustrerende for en familie. Jeg føler, at jeg gør noget godt ved at hjælpe dem, siger Leif Larsen.

Typisk betaler familierne Leif Larsen op mod 300-400 euro for den hjælp, de får. Indtil videre har Leif Larsen hjulpet omkring 40 familier.

https://www.dr.dk...hjaelp-til

Redigeret af ADM d. 23-10-2018 07:48

Oprettet af eneber d. 23-10-2018 06:11
#5

Danske familier flygter til Flensborg
Sendt på TV Syd
Dato: 22. oktober 2018




Redigeret af eneber d. 23-10-2018 06:16

Oprettet af eneber d. 25-10-2018 10:04
#6

I 2016 blev udlændingeloven ændret med henblik på at modvirke genopdragelsesrejser. Loven blev fremsat og haste-vedtaget på blot 2 dage.

I sidste uge gik det ud over 13-årige, thailandske Mint, da hun blev udvist fra Danmark, fordi hun blev vurderet til ikke at være ‘integrerbar’.

Allerede i 2016 var der voldsom kritik af loven fra både oppositionen og flere NGO’ere blandt andet chefjurist Claus Juul, Amnesty International.

Han er gæst.Leif Larsen, er selvstændig. Han ville ikke risikere, at hans filippinske kone skulle stå i samme situation som Mint og hendes familie. Derfor valgte han at flytte til Flensborg for at undgå den danske lovgivning.

I stedet hjælper han nu andre, der kan risikere at skulle sende deres børn eller ægtefæller ud af landet, fordi de vurderes til at ikke at være integrerbare i Danmark.

Vi diskuterer: Det er nemt for et flertal at haste en lov igennem, men hvad skal der til for at omgøre sådan en lov, der rammer så skævt? Ifølge denne lov afvises børn for deres manglende integrerbarhed.

Hvad indebærer det at være integrerbar og hvordan kan det tjekkes? De danske regler får folk som Leif Larsen til at flytte.

Er det rimeligt, at man tvinger folk til at finde smuthuller i den danske lovgivning for at opretholde et familieliv?




Redigeret af eneber d. 25-10-2018 10:05

Oprettet af skipper d. 25-10-2018 13:44
#7

eneber skrev:
Danske familier flygter til Flensborg
Sendt på TV Syd
Dato: 22. oktober 2018





Dansk Folkepartis kofod påstår at hans parti er villig til at betale prisen for den omdiskuterede lov.
Hvad mener han egentlig med det, efter hvad jeg kan se koster det dem ikke fem flade øre.
Men måske mener mandslingen at de berørte familier kan få deres omkostninger refunderet, hvis de sender alle deres bilag til Dansk Folkeparti?

Og læg så mærke til at kofoden mener at det er EU der er en trussel mod DFs racelove, og ikke omvendt((8((

Redigeret af skipper d. 25-10-2018 13:57

Oprettet af eneber d. 29-10-2018 01:09
#8

Inger Støjberg erkender: Vejledningen i sager om familiesammenføring kan blive bedre

Efter at have været tavs siden B.T. for første gang omtalte 13-årige Mint, medgiver udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) nu, at vejledningen til forældre i familiesammenføringssager kan blive bedre.

Samtidig sætter hun en lille dør på klem for, at der måske skal kigges på vurderingen af de børn, der får afslag på opholdstilladelse og dermed udvises af Danmark.

»Jeg tror, at vi kan være bedre til at vejlede forældrene, så de sørger for at få børnene med til Danmark med det samme i stedet for at lade dem blive i hjemlandet,« siger Inger Støjberg søndag aften i TV 2 Nyhederne og fortsætter: »Det kan være, der er noget i vurderingen af de her børn, men det kan jeg ikke lægge mig fast på lige nu,« siger ministeren.

Det er første gang, at Inger Støjberg udtaler sig om sagerne af udviste børn, efter B.T. de seneste tre uger på daglig basis har dækket emnet.

Lige siden sagen om 13-årige Mint, der for små tre uger siden blev udvist af Danmark med begrundelse om, at hun ikke kunne integreres, har B.T. forsøgt at få en kommentar fra Inger St

Kilde https://www.bt.dk...-kan-blive



Oprettet af skipper d. 29-10-2018 13:31
#9

Jeg må indrømme DF er dygtige til at finde deres nyttige idioter, først får de fjolset til at hoppe på limpinden, og når det så går galt, så får de sgu også tørret bæen af på hende.
Det er godt at man stadig har sin fine danske humor i behold, selv om den er blevet lidt morbid med tiden:TUP

Oprettet af eneber d. 30-10-2018 02:18
#10

Støjberg brød tavsheden: Sådan reagerer Mints papfar

læs mere her https://www.bt.dk...er-ikke-op


Oprettet af eneber d. 02-11-2018 01:16
#11

DF åbner for opholdstilladelse til udviste børn

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er nu parat til at give dispensation og dermed opholdstilladelse til børn fra dansk udenlandske familier, hvis børnene allerede er blevet eller står til at blive udvist af Danmark på et 'åbenlyst urimeligt' grundlag.

Det siger han til B.T. som følge af den lange række af mindreårig,es udvisnings sager, som her i spalterne er blevet beskrevet og dokumenteret den seneste tid.

Som lovgivere vil vi være parat til at give ministeren mulighed for at dispensere fra de generelle regler i nogle sager, hvor det resultat, man ellers ville nå frem til, virker helt forkert, fastslår han. Og uddyber: Jeg synes som rigtig mange andre danskere, at det kan virke mærkeligt, at der er børn, der ser ud til at begå sig fint, som får prædikatet, at de ikke er mulige at integrere i Danmark og derfor bliver udvist.

Jeg kender jo ikke den fulde baggrund i sådanne enkeltsager, men det er klart, at vi er parat til at se på muligheden, for eksempel at give ministeren en dispensations mulighed, når der er nogle helt vilde eksempler, hvor tingene skejer ud i forhold til, hvad der virker logisk og rimeligt.
Så vil der være mulighed for at give en opholdstilladelse, siger Kristian Thulesen Dahl.


læs mere her: https://www.bt.dk...iste-boern



Oprettet af skipper d. 02-11-2018 14:58
#12

Jo tak til Guruen, det er jo sjældent han tør udtale sig om ret meget, det har han folk til.
Men det er da beroligende at høre hans milde røst sprede nådens ord over befolkningens syndige hoveder((5))
Altså den del af befolkningen der er så formastelige at gifte sig med kvinder der er lidt brunere end Guruen og hans familie)nej)

SÅ falder der brænde ned!!

Men for at det ikke skal være alt for åbenlyst, så tilbyder hans nåde aflad for visse udvalgte personer, Men kun fordi han er et barmhjertigt menneske, og på betingelse af at det ikke gentager sig((5))

Sikke da en Klaphat;)

Oprettet af egon d. 03-11-2018 12:53
#13

Integrationsminister Inger Støjberg (V) i krydsild om den problematiske udvisning af 13-årige pige Mint og lignende sager.

- Hvorfor må en 13-årig velintegreret pige ikke blive i Danmark? Når nu også Kristian Thulesen Dahl (DF) åbner døren for at give dispensationsmuligheder, spørger Lars Trier Mogensen og Henrik Qvortrup.

Inger Støjberg mener, det er en uholdbar vej, fordi Folketinget så ville være under et voldsomt pres fra de, som er dygtige til at skabe folkelig opbakning i befolkningen og i medierne.

- De ville komme igennem, men hvad så med de andre. Der skal være lighed for loven, mener hun.

Inger Støjberg interviewes også om forhandlingerne om en ny flygtninge- og indvandrerpolitik og det nye strammerparti, de Nye Borgerlige, der stiller ultimative krav for at kunne stemme for Lars Løkke som statsminister.

Og hun siger det kommer til at skade Danmark og vil koste danske arbejdspladser, at S og DF ikke vil være med til åbne for udenlandsk arbejdskraft.






Det mener Peer Aagaard og Patrick Sandberg om DF's udspil:

Sakset fra Facebook:

Af Peer Aagaard:

I formiddags kunne man opleve DF's leder i en opvisning i den form for populisme, hans rotterede af et parti er så dygtige til.

Foranlediget af den store opmærksomhed omkring trettenårige Thailandskfødte Mint, der blev udvist, og flere tilsvarende sager, udtalte Thulesen Dahl til BT:"Jeg synes som rigtig mange andre danskere, at det kan virke mærkeligt, at der er børn, der ser ud til at begå sig fint, og som får prædikatet, at de ikke er mulige at integrere i Danmark og derfor bliver udvist.

Jeg kender jo ikke den fulde baggrund i sådanne enkeltsager, men det er klart, at vi er parat til at se på muligheden for for eksempel at give ministeren en dispensationsmulighed, når der er nogle helt vilde eksempler, hvor tingene skejer ud i forhold til, hvad der virker logisk og rimeligt. Så vil der være mulighed for at give en opholdstilladelse."

Samme partis Martin Henriksen gentog stort partiformanden ordret i radioavisen få timer senere. Det her var da noget værre umenneskeligt noget, men nu skulle DF nok sørge for at redde de små børn.

Begge interviews led desværre under en afgørende mangel: en journalist som konfronterede politikerne med, at det var deres egen fucking lov, deres egen perverse xenofobi, deres egen racisme, som var skyld i alle disse ulykkelige skæbner.

Havde det ikke været for Dansk Folkeparti, havde Danmark ikke indrettet en pigtrådsindhegnet lejr i Sjælsmark, hvor børn vantrives under dybt skadelige forhold. Havde det ikke været for DF, var danskere med en udenlandsk ægtefælle ikke tvunget til at slå sig ned i Sverige eller Tyskland.

Havde det ikke været for DF, var Danmark ikke kendt som højreekstremismens højborg i Nordeuropa.

Havde det ikke været for DF havde vi ikke haft en afstumpet løgner af en integrationsminister, som fejrer sin egen afstumpethed med lagkage.

Havde det ikke været for DF, havde Mint i dag befundet sig hjemme i Køge med sin familie, hvor hun hører til.

Først praler Dansk Folkeparti med, hvor stram en politik de står bag, og når så folkestemningen vender sig imod dem, vender de selv rundt på en tallerken og tilbyder at frelse ofrene for deres egen lovgivning.

Man skulle jo nødig gå glip af stemmer fra det særlige vælger-segment af idioter, der hopper på al det lort, partiet lukker ud, men som også orienterer sig mod andre nyhedskilder.

Thulesen Dahl sluttede sit interview med BT med at konkludere, at Inger Støjberg nu kommer til at revidere udvisningen af Mint. En karakteristisk storhedsvanvittig udtalelse fra den partileder, der hidtil har nægtet at påtage sig et regeringsansvar, men som ynder at tale skiftevis på alle danskeres vegne eller på vegne af den regering, han ikke er medlem af.

Desværre for Mint og for Danmarks gode navn og rygte gjorde både Thulesen Dahl og Henriksen regning uden vært, da de gik i medierne.

Her til aften meddeler Inger Støjberg nemlig, at hun ikke har tænkt sig at tage imod DF's tilbud.

Udvisningerne af børnene står således ved magt, og Danmarks ledeste minister kan tage på
Weekend uden at få sit dårlige ry plettet af ondsindede rygter om, at hun rent faktisk har et hjerte.

Borgerlige vælgere må håbe på, at colaholikeren Støjberg får rigeligt med næringsfri læskedrik og lagkage i weekenden.

Ministeren skulle jo gerne vende styrket tilbage på mandag, hvor konkurrencen genoptages mellem hende og DF om, hvem der er dansk politiks dummeste svin.

Vi andre må nøjes med at kæmpe med at undertrykke håbet om, at hun kvæles i det. Hvem ønsker at havne på hendes niveau? Fy for fanden!

Af Patrick Sandberg:

DF og ‘vi vil hjælpe de ældre’ er to modsætninger. De har haft magt i årevis, uden at gøre noget. De ældre er blevet solgt for grænsebomme og udlændingestramninger. Ligesom så meget andet. Så jeg gider faktisk ikke høre om at DF vil redde de ældre, de hjemløse eller Mint. De har selv sørget for at de mennesker er blevet røvrendt af staten

Redigeret af egon d. 03-11-2018 09:47

Oprettet af Je suis Charlie d. 04-11-2018 01:20
#14

Dén lov som skulle forhindre muslimske børn i at komme til Danmark efter flere år i koranskole og lignende, får nu kritik fra flere partier på Christiansborg.

Fortrolige dokumenter viser, at ud af 120 sager om integrationsvurderinger af børn er mere end halvdelen fra asiatiske lande.

Fortrolige dokumenter fra Udlændingeministeriet viser, at kun 15 af de i alt 120 børn, der er forsøgt familiesammenført, siden loven trådte i kraft i 2017, er fra Mellemøsten eller Afrika.

kilde http://nyheder.tv...keligheden




Redigeret af Je suis Charlie d. 04-11-2018 01:21

Oprettet af skipper d. 04-11-2018 12:23
#15

Det ser ud til 10 øren endelig er ved at falde:TUP

Alt det her juks, er bare en undskyldning for at forbyde danskere at gifte sig og få børn med kvinder der ikke passer ind i det V og DF mener er et racerent Danmark.

Fuck you, jeg elsker den jeg elsker

Oprettet af yindee d. 05-11-2018 00:47
#16

skipper skrev:
Det ser ud til 10 øren endelig er ved at falde:TUP

Alt det her juks, er bare en undskyldning for at forbyde danskere at gifte sig og få børn med kvinder der ikke passer ind i det V og DF mener er et racerent Danmark.

Fuck you, jeg elsker den jeg elsker



I like

Oprettet af Je suis Charlie d. 07-11-2018 11:03
#17

Støjberg tager fejl: Mint blev ikke efterladt i fem-syv år

2,5 år - eller helt præcist 830 dage - gik der, fra Mints mor, Ratree, søgte ophold i Danmark, til Mint første gang landede på dansk jord.
Dermed er der langt fra virkeligheden i Mints sag til de 'fem eller syv år', somintegrationsministeren angriber thailandske mødre for at efterlade deres børn i Thailand.
https://www.bt.dk...em-syv-aar




Redigeret af Je suis Charlie d. 07-11-2018 11:05

Oprettet af pareden d. 15-11-2018 04:09
#18

Amnesty: Mints udvisning strider mod loven og internationale konventioner




Amnesty International udtaler nu, at afgørelsen om at udvise 13-årige Mint til Thailand er i strid med både den danske lovgivning og flere internationale konventioner.

B.T. har med tilladelse fra Mints familie fremvist hele Udlændingenævnets afgørelse for Claus Juul, der er chefjurist i Amnesty International. Han er ikke i tvivl om, at de danske myndigheder har truffet en forkert afgørelse, der er i strid med loven.

En af de bærende årsager er, at Mints mor Ratree har fået et barn med danske Frank Thøgersen - nemlig Mints halvbror Malick på tre år.

»Mints mor er den eneste, der har forældremyndighed over Mint. Hun deler forældremyndigheden over Malick med Mints stedfar Frank Thøgersen. Det betyder, at man ikke kan sende Mint ud af Danmark uden at splitte familien. En splittelse af familien er i strid med Menneskerettighedskonventionens artikel 8, som beskytter retten til et familieliv,« siger Claus Juul og fortsætter:

»Desuden er det i strid med Børnekonventionens artikel 9, som pålægger nationerne at sikre, at børn ikke skilles fra deres forældre,« siger Claus Juul.

»Udlændingestyrelsen skriver selv i afgørelsen, at kravet om integrationsvurderingen bortfalder, såfremt den herboende forælder har andre børn i Danmark. Det har Mints mor. En dreng på tre år, som hun har med sin danske mand. Derfor burde Mint aldrig være blevet integrationsvurderet,« siger Claus Juul.

»Udlændingenævnet, som stadfæstede Udlændingestyrelsens afgørelse, nævner slet ikke Mints lillebror med et eneste ord. Det er en stor fejl, da den oplysning burde have betydet,at Mint kunne få lov at blive i Danmark,« siger Claus Juul.


læs mere her https://www.bt.dk...6dwknqsTek

Oprettet af pareden d. 16-11-2018 09:22
#19

Mints far til kaffe hos Støjberg: 'Jeg kunne ikke bruge det til meget'





Selv om Inger Støjberg har stor forståelse for Mint og hendes families situation, så er det ikke til megen nytte.

Det fortalte fortalte Mints stedfar Frank Thøgersen, efter han torsdag var inviteret til kaffemøde hos udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

»Hun sagde, hun havde stor forståelse for min situation. Men jeg kan ikke bruge forståelsen til ret meget lige nu. Hun gav mig ikke noget: "Det skal nok gå" eller "Det skal vi nok fikse", det gjorde hun sgu ikke,« siger han til B.T.

Forinden var han mødt op i folketingssalen, hvor han var inviteret af Radikale Venstres udlædningeordfører Andreas Steenberg for at følge med i partiets beslutningsforslag om at afskaffe loven om at børn over otte år skal integrationsvurderes.

Undervejs i forhandlingen fik Frank Thøgersen øjenkontakt med Inger Støjberg, der inviterede ham på kaffe på sit kontor. Og selv om det ifølge Frank Thøgersen var en behagelig snak, så var det ikke en samtale, der gav anledning til optimisme.


https://www.bt.dk...-til-meget

Oprettet af eneber d. 17-11-2018 12:01
#20

V-bagland modsiger Støjberg: Vi skal kunne give dispensationer til udviste børn
Medlemmer af Venstres hovedbestyrelse klar med opfordring på landsmøde i weekenden.






Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil ikke give mulighed for at dispensere fra loven i sager, hvor børn helt utilsigtet står til at blive udvist fra Danmark.

Det var ellers præcis det, Venstre selv foreslog i udlændingeudspillet "Danmark - for dem der kan og vil" fra 2014.

Det var et glimrende udspil, som Støjberg bør finde frem fra skuffen igen, lyder opfordringen fra en række af Venstres hovedbestyrelsesmedlemmer, som DR har talt med op til partiets landsmøde i weekenden.

- Det er åbenlyst, at de her sager ikke er rimelige, så vi bliver nødt til at gøre noget. Jeg opfordrer Støjberg til at indføre den løsning, vi selv foreslog for fire år siden, siger Rune Buhl Frederiksen, der er hovedbestyrelsesmedlem og formand for Venstre i Albertslund.

Mange danskere oplever - med god grund - lovgivningen som "helt håbløst tåbelig", lyder det fra hovedbestyrelsesmedlem Jørgen Eirfeldt, der er formand for Venstre i Hørsholm.

- Sådan må det engang imellem være med lovgivning, men så må vi sørge for at kunne give dispensationer. Ellers er det sådan nogle sager, der giver rigtig stor politikerlede, siger han og tilføjer:

- Jeg mener helt klart, at det må være i alles interesse, at vi undgår de helt urimelige sager. Og det mener jeg, at man kan gøre, hvis ministeren kan gå ind og sige ”Det kan godt ske, at loven er sådan og sådan, men lige præcis i dette tilfælde synes jeg, at man skal dispensere”. Det tror jeg, man vil få en folkelig forståelse for.

læs mere her https://www.dr.dk...iste-boern

Oprettet af eneber d. 19-11-2018 06:55
#21

V-borgmestre kræver handling: 'Det gør ondt at se på'




»Kan jeg integreres i din kommune?« Ordene kommer måske nok fra tre småfnisende teenagepiger, men spørgsmålet fra Flensborg og Bangkok er alvorligt og bliver taget meget alvorligt af borgmestrene på Venstres landsmøde i Herning.

»Det er nogle triste historier. Det har jeg det dårligt med,« siger Hans Østergaard, V-borgmester i Ringkøbing-Skjern.

For selv om flere borgmestre undervejs i videoen trækker på smilebåndet ad pigernes lune humor, er der ingen tvivl om, hvad de mener om sagerne om de udviste børn.

De ER integreret
Hans Østergaard er da også meget klar i sit svar til 13-årige Mint, 13-årige Aphinya og 15-årige Yiming, der stiller spørgsmålet i en video, som B.T. har taget med på landsmødet.

»Vi har taget imod dem, og de er jo fint dansktalende og godt på vej i deres uddannelse. Så det er ikke et spørgsmål, om de kan integreres. De ER integreret,« siger Hans Østergaard og fortsætter:

»Jeg har jo set en del af den slags sager gennem årene, og det har også brudt mig. Det gør ondt at se på. Jeg har da også drøftet det i mit parti og spurgt ind til, om ikke det kan gøres på en anden måde,« siger han.

https://www.bt.dk...-at-se-paa

Redigeret af eneber d. 19-11-2018 06:55

Oprettet af eneber d. 20-11-2018 01:17
#22

Så sker der alligevel noget i folketingssalen, en gang i mellem((11((


Andreas Steenberg fra de radikale
18. november kl. 14.09


Vi skal stoppe med at splitte danske statsborgeres familier ad.

Danskere skal kunne bo i Danmark med deres familier.

Det burde være logisk, synes jeg. Men vi har devsærre love, der splitter familier ad.

I torsdags havde vi debat om det i Folketingssalen, hvor jeg var ordfører for radikale. Se og hør min tale her.

Spred den gerne, hvis du er enig!


Redigeret af eneber d. 20-11-2018 01:17

Oprettet af thai d. 24-11-2018 03:21
#23

Flensborg-finten: Danske familier lever i landflygtighed

En gruppe danske mænd gift med udenlandske kvinder har flyttet deres familier til Flensborg. Kvindernes børn må nemlig ikke være i Danmark, fordi kvinderne i første omgang er flyttet til Danmark uden børnene - og har ventet så længe med at hente dem herop, at myndighederne vurderer børnene til at være "ikke integrerbare".

Men ved at bosætte sig i et andet EU-land i 3-6 måneder - alt efter sagsbehandlingstider - kan manden få ret til familiesammenføring efter de regler, der gælder for alle EU-borgere, og flytte tilbage til Danmark sammen med familien.

Inklusive altså de børn, som i første omgang ikke kunne få lov til at bo i Danmark efter de danske regler, der er strammere end i resten af EU. Derfor vælger familierne altså at rykke til Flensborg i Tyskland, tæt ved den danske grænse, så manden kan pendle til sit arbejde i Danmark - og børnene kan gå i dansk skole i det dansk-tyske grænseland.


https://www.radio...e-familier




Oprettet af thai d. 26-11-2018 03:30
#24

Morten Østergaard: 'Ingen andre EU-lande behandler egne borgere så dårligt




Morten Østergaard kalder det et 'gigantisk paradoks', når danske statsborgere flygter til et andet EU-land, fordi de i eget land bliver behandlet ringere end andre EU-borgere.

»For den enkelte må det være ekstremt provokerende, at den danske stat med fuldt overlæg behandler alle andre EU-borgere bedre end en selv,« siger Radikale Venstres formand og fortsætter:

»Men det fortæller også en anden historie, nemlig at der ikke er nogen andre lande i EU, som behandler egne borgere så dårligt, som vi gør.«

Flygtede landsmænd
Morten Østergaard har netop besøgt nogle af de mindst 35 danske statsborgere, der har fået afslag på familiesammenføring i Danmark og derfor er flygtet over grænsen for i Tyskland at opnå retten til familiesammenføring via EU-lovgivningen.

læs mere her https://www.bt.dk...orgere-saa

Redigeret af thai d. 26-11-2018 03:31

Oprettet af thai d. 27-11-2018 05:52
#25

K: Vi har et forklaringsproblem over for de børn, det aldrig var meningen at udvise
Konservative åbner for en dispensationsordning til udviste børn.


Udlændingelovgivningen skal være stram. Men den skal også være ordentlig. Og det er den ikke altid, når den rammer børn, som det aldrig har været meningen at udvise, lyder det fra De Konservative.

Regeringspartiet åbner derfor nu op for at se på en dispensationsordning for børn, der bliver udvist, selvom lovgivningen aldrig har været møntet på dem.

Vi står jo i et forklaringsproblem som beslutningstagere. På den ene side har vi dybt kriminelle, vi ikke kan komme af med, og på den anden side udviser vi lovlydige unge mennesker, der gerne vil Danmark.

NASER KHADER (K), UDLÆNDINGEORDFØRER
- Vi står jo i et forklaringsproblem som beslutningstagere. På den ene side har vi dybt kriminelle, vi ikke kan komme af med, og på den anden side udviser vi lovlydige unge mennesker, der gerne vil Danmark, siger udlændingeordfører Naser Khader (K).

Han understreger, at De Konservative bakker helt og aldeles op om loven, der i sin tid blev indført som et værn mod forældre, der lod deres børn blive i hjemlandet i årevis eller sendte dem på genopdragelsesrejser. Men den har i årenes løb også ramt en række børn, hvor det ikke var intentionen.

- Lovgivningen er helt på sin plads. Men det, at den rammer nogen, der ikke har noget med de her ting at gøre, det er problematisk. Og derfor er vi åbne over for at se på, hvad vi kan gøre for at hjælpe de unge mennesker, der bliver ramt af det, siger Naser Khader.


Mints stedfar klynger sig til håbet om dispensationsordning
Senest har en 13-årig thailandsk pige ved navn Mint fået afslag på opholdstilladelse med den begrundelse, at hun ikke er "integrerbar". Inden hun blev udvist, boede Mint i Køge med sin thailandske mor, danske stedfar og lillebror.

- For at sige det på jysk: Det er træls at stå med sager, hvor unge piger, der gerne vil Danmark, og som forsøger at blive en del af samfundet, bliver udvist. Der har vi et forklaringsproblem, siger Naser Khader, der betoner, at han taler på vegne af en helt enig konservativ folketingsgruppe:

- Vi har det svært med de sager, for det var ikke det, der var mening med loven.

DF efterlyser dispensationsmulighed
Også regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, vil se på muligheden for at indføre en dispensationsordning i de "ganske få sager", hvor reglerne rammer skævt, fortalte udlændingeordfører Martin Henriksen i forrige uge.

Men udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har afvist idéen med henvisning til, at en dispensationsordning vil give et uretfærdigt forspring til ressorucestærke familier, der nemmere vil kunne få deres sag i medierne - og dermed ind til politikerne på Christiansborg.

Venstre foreslog ellers netop selv i udlændingeudspillet "Danmark - for dem der kan og vil" i 2014, at den til enhver tid siddende minister skulle kunne anmode et særligt udvalg i Folketinget om at dispensere i sager, hvor loven har "utilsigtede konsekvenser".

- Lige præcis på det her lille-bitte-bitte-bitte hjørne, der synes jeg altså, at jeg er blevet klogere. Og Venstre har også haft debatten med sig selv, og man må bare sige, at man vil give de ressourcestærke et klart forspring i forhold til de ressourcesvage, sagde Støjberg forleden til DR Nyheder.

læs mere https://www.dr.dk...en-udvise?

Redigeret af thai d. 27-11-2018 05:53

Oprettet af thai d. 28-11-2018 00:48
#26


Oprettet af thai d. 28-11-2018 00:51
#27

Mette Frederiksen har løsningen på Mint-sagen: Er du med, Løkke?

Uden præcis at bruge ordet ‘dispensation’, så er det løsningen, Mette Frederiksen kaster på bordet, efter Mint-sagen tirsdag stjal al opmærksomhed i Folketingets spørgetime.

»Man skal kunne se individuelt på nogle af de her sager. Fordi der skal være en stram udlændingepolitik i Danmark, som skal gælde for de fleste,« siger hun.

Dermed har Socialdemokratiets formand, som fremtiden gerne vil kalde sig ‘Børnenes statsminister’, trukket en gammel Venstre-kanin op af hatten.

læs mere her https://www.bt.dk...med-loekke



Oprettet af werner d. 30-11-2018 14:57
#28

Familier vildledt af Udlændingestyrelsen: 'Vent med at tage barnet med'

Vis mere
‘Vent med at hive hende herop. Lad hende lære noget engelsk først.’ Sådan lød rådet fra Udlændingestyrelsen ifølge Mints papfar, da han søgte vejledning om familiesammenføring.

Og han er ikke den eneste, der oplever, at Udlændingestyrelsen har rådgivet stik modsat det, Inger Støjberg gang på gang og senest onsdag i salen slår fast: ‘Hvis barn og mor kommer samtidig, er der ingen problemer.’

»Jeg tror ikke, at Udlændingestyrelsen bevidst har forsøgt at vildlede mig, men det er den oplevelse, jeg står tilbage med nu,« siger Frank Thøgersen.


https://www.bt.dk...barnet-med

Redigeret af ADM d. 30-11-2018 17:09

Oprettet af werner d. 30-11-2018 14:57
#29

Familier vildledt af Udlændingestyrelsen: 'Vent med at tage barnet med'

Vis mere
‘Vent med at hive hende herop. Lad hende lære noget engelsk først.’ Sådan lød rådet fra Udlændingestyrelsen ifølge Mints papfar, da han søgte vejledning om familiesammenføring.

Og han er ikke den eneste, der oplever, at Udlændingestyrelsen har rådgivet stik modsat det, Inger Støjberg gang på gang og senest onsdag i salen slår fast: ‘Hvis barn og mor kommer samtidig, er der ingen problemer.’

»Jeg tror ikke, at Udlændingestyrelsen bevidst har forsøgt at vildlede mig, men det er den oplevelse, jeg står tilbage med nu,« siger Frank Thøgersen.


[url]https://www.bt.dk...barnet-med[/url]

Oprettet af werner d. 30-11-2018 15:01
#30

Afventer stadig svar på klagesag: 15-årige Alex skal være ude af Danmark i dag





Torsdag købte 15-årige Alex en flybillet til Bangkok. Familien turde ikke vente længere. Fredag skal han nemlig være ude af landet, fik de at vide i fredags.

»Hvem sender et afslag med syv dages frist en fredag eftermiddag, hvor der ikke er mulighed for at kontakte myndigheder eller advokater før mandag morgen?« spørger Thomas Rasmussen.

Det gør Udlændingestyrelsen. Og på første side af afslaget fremgår det på engelsk, at hvis Alex ikke frivilligt forlader landet, vil han blive 'fjernet med magt'.

15-årige Alex er ikke kriminel. Han er blot endnu et barn, der ligesom Mint, Aphinya og de andre udviste børn er kommet i klemme i en lov om integrationsvurderinger, som i første omgang slet ikke er sat i verden for at ramme børn som dem.


Egen frisørsalon
Alex' mor, Aoy, er thailænder og gift med Thomas Rasmussen. Han er kategorichef i et engrosfirma, og hun har sin egen frisørsalon på hovedgaden i Hillerød.

Og det er da også i den nyåbnede frisørsalon, som hun overtog 1. november, at B.T. møder den hårdprøvede familie dagen før Alex' udrejse.

For selvom alt inden i hende den seneste uge har været ved at krakelere, sætter Aoy klokken 9 torsdag morgen 'åbent'-skiltet ud på den julepyntede hovedgade. Præcis ligesom hun trods tusind andre bekymringer den seneste uge også har forsøgt at læse op til den skriftlige danskprøve, som hun skal op til på mandag.

Myreflittig elev
Aoy og Thomas mødte hinanden for tre år siden i Thailand. I juni 2017 flyttede hun til Danmark og fik opholdstilladelse i december sidste år. Godt fire måneder senere, da Alex havde færdiggjort sit semester i skolen, kom han også til Danmark.

læs mere her: https://www.bt.dk...ere-ude-af

Redigeret af ADM d. 30-11-2018 17:08

Oprettet af werner d. 03-12-2018 07:24
#31

Farvel mor og far: 'Jeg har ikke lyst til at komme tilbage til Thailand, fordi jeg skal bo alene'





Hun knuger hans hånd. Den har hun stort set ikke sluppet hele formiddagen. Aoy vil ikke give slip på sin søn. Men nu er det tid til at sige farvel, lyder beskeden fra flypersonalet, som skal ledsage 15-årige Alex ud til gaten. Alex slipper og vinker farvel.

»Jeg har meget ondt i hjertet. Jeg kan næsten ikke sige noget…,« får Aoy fremstammet.

Hun kan ikke finde flere ord, så hendes mand, Thomas Rasmussen, tager over. Forklarer, at det hele er lidt svært lige nu. Men efter en vejrtrækning fortsætter Aoy:

»... Det gør ondt i mit hjerte. Jeg håber, at jeg i fremtiden, hvis jeg arbejder hårdt, kan tage ned og se min søn igen. Lige nu ved jeg ikke, hvornår jeg kan se ham igen. Men jeg håber, at det bliver snart.«

læs resten her: https://www.bt.dk...-thailand?

Oprettet af werner d. 06-12-2018 06:47
#32




Chok i Mint-sag: Så lidt tid bruger Udlændingestyrelsen på at afgøre børns skæbne

Seks timer. Det er det antal arbejdstimer, som Udlændingestyrelsen bruger på at vurdere, om et barn kan integreres i Danmark.

»Jeg er i chok over, at sagen ligger hos Styrelsen i syv-otte måneder, og så bruger de reelt kun seks timer - altså mindre end en arbejdsdag - på en afgørelse, der er så vigtig for os,« siger Mints papfar Frank Thøgersen.

Selvom Udlændingestyrelsen i 2018 har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på 305 dage i de sager, hvor man - ligesom i sagen om 13-årige Mint - skal vurdere, om et barn kan blive familiesammenført til Danmark for at være sammen med sin mor eller far, så er det kun seks timer, hvor der rent faktisk sidder en medarbejder og arbejder med sagen.

Det fremgår af Udlændingestyrelsens egne bemærkninger til en lovændring i 2016, hvor man fjernede den såkaldte to-års regel. En ændring, der betød, at alle børn, der ankommer til Danmark, og som er over otte år, skal vurderes på, om de kan integreres i Danmark.

læs mere https://www.bt.dk...at-afgoere

Oprettet af werner d. 11-12-2018 03:11
#33

Yiming fik lov at blive - Mint skulle ud: 'Jeg kan ikke se, der er nogen forskel'



»Pigernes sager er 95 procent identiske. Jeg kan ikke se, der er nogen forskel,« siger Yimings papfar, Kjeld Gaard-Frederiksen.

Foran ham på spisebordet ligger to afgørelser fra Udlændingestyrelsen. Den ene er fra marts, hvor hans egen 15-årige papdatter Yiming fik lov at blive - den anden fra oktober, hvor 13-årige Mint blev bedt om at forlade landet inden syv dage.

Mint og Yiming var stort set jævnaldrende (hhv. 12 og 13 år) på ansøgningstidspunktet. De har begge en asiatisk mor, der har den fulde forældremyndighed, og en papfar, som er dansk statsborger. De har også begge to en biologisk far i hjemlandet, som de kun har haft sporadisk kontakt til.

De har boet størstedelen af deres liv i hhv. Thailand og Kina, og både Mint og Yimings mor er i første omgang rejst til Danmark uden deres døtre. Efterfølgende er Mint og Yiming kommet til Danmark.

læs mere her: https://www.bt.dk...r-er-nogen



Oprettet af werner d. 12-12-2018 03:04
#34

For første gang siden Mint blev smidt ud af Danmark, fremsætter folketingets største parti nu et konkret forslag for at undgå kedelige sager, hvor velfungerende børn udvises.

»Vi foreslår en lov, som er baseret på objektive og gennemsigtige kriterier, så vi klart kan sige til forældrene, at dit barn kan komme hertil, hvis du lever op til fire-fem konkrete krav,« siger integrationsordfører Mattias Tesfaye (S).

Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og - til dels - ministeren selv har været ude med hver deres løsning på problemet, og nu kaster Socialdemokratiet et fjerde forslag i puljen.


Socialdemokratiets forslag

Her er udtalelsen, som Socialdemokratiet onsdag vil søge opbakning til i Folketinget.

Folketinget ønsker at ændre lovgivningen, så vi undgår de kedelige sager, hvor velintegrerede børn der fungerer godt, må flytte ud af Danmark.

Folketinget pålægger derfor ministeren at indkalde til forhandlinger med henblik på at justere i integrationsvurderingen, så den fremover bliver baseret på objektive og gennemsigtige kriterier.

Samtidig ønsker Folketinget at fastholde incitamentet for, at børnene følger med deres herboende forældre hurtigst muligt.

Folketinget ønsker desuden, at Udlændingenævnet fortsat træffer afgørelse i sidste instans.

Endelig udtaler Folketinget, at sagsbehandlingstiden i de her sager bør nedbringes markant.

Hvis alle parter først sidder omkring bordet, tror han på, at man inden for 14 dage kan finde en løsning.

læs mere https://www.bt.dk...y-mint-lov



Redigeret af werner d. 12-12-2018 03:05

Oprettet af Je suis Charlie d. 19-12-2018 01:27
#35

MYNDIGHEDERNE GÅR HELT GALT I UDVISNINGEN AF MINT
Den 13-årige thailandske pige Mint kunne ikke integreres, og derfor måtte hun i oktober forlade Danmark, afgjorde myndighederne. Men den vurdering ignorerede adskillige vigtige forhold og synes fortsat uden hold i virkeligheden, kritiserer Amnesty International, som med familiens tilladelse har gået afgørelsen efter i sømmene.

læs mere her: https://amnesty.d...en-af-mint

Redigeret af Je suis Charlie d. 19-12-2018 01:27

Oprettet af Je suis Charlie d. 20-12-2018 03:58
#36

Efter Mint-sagen: Regeringen vil ændre regler for familiesammenføring med børn
Reglerne skal være nemmere at forstå, siger Inger Støjberg. Men Mint må indstille sig på at blive i Thailand.



www.thai-dk.dk/uploads/ingerdownload.jpg
Inger Støjberg (V) skal i morgen forhandle med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om det særlige hjørne af familiesammenføringsreglerne, der handler om børn som Mint og andre i samme situation


Det skal være simplere at søge om familiesammenføring med sine børn, hvis man har giftet sig med en dansk mand eller kvinde. Sådan lyder det nu fra regeringen i kølvandet på den såkaldte Mint-sag.

Helt konkret foreslår regeringen at afskaffe de nuværende regler om en såkaldt integrationsvurdering af børn, som har én forælder i Danmark og én forælder i oprindelseslandet.

Fremover skal man ifølge regeringens udspil søge om familiesammenføring med sit barn senest tre måneder efter, at man selv er blevet familiesammenført med sin danske ægtefælle. I så fald er man garanteret familiesammenføring.

- Man skal tage sit barn med til Danmark med det samme, hvis man vil familiesammenføres. Og i hvert fald senest efter tre måneder. Man skal ikke efterlade sit barn i hjemlandet i årevis, siger Inger Støjberg.

- Hvis man søger indenfor tre måneder, så får man sit barn med. Hvis man ikke søger indenfor tre måneder, så får man ikke sit barn hertil. Det er meget, meget enkelt.

- Derfor kommer vi også til at vejlede meget tydeligt om det her. Det kommer til at stå med flammeskrift, når man søger om familiesammenføring, at hvis man har et barn, så skal man tage det barn hertil indenfor tre måneder. Ellers kommer det ikke herop, siger udlændingeministeren.

Regeringens udspil kommer forud for morgendagens forhandlinger med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om emnet.

Støjberg: Intet håb for Mint
Det er særligt sagen om pigen Mint fra Thailand, der har fået den aktuelle debat om familiesammenføring med børn i gang.

Mint har fået afvist sin ansøgning om opholdstilladelse i Danmark, fordi hun har været for længe i sit hjemland til at opnå familiesammenføring, lød afgørelsen fra udlændingemyndighederne.

Mint blev på trods af, at hun taler dansk og havde både sin mor, stedfar og lillebror i Danmark, sendt tilbage til Thailand i oktober.

Selvom regeringen nu foreslår ændringer i reglerne om familiesammenføring med børn, får det dog ingen betydning for Mint og hendes familie.

- Det her er fremadrettet, og det er sådan, at reglerne bliver. Men hvis man tager den sag, alle har talt om, nemlig Mint-sagen, så ville de her regler ikke have hjulpet hende, selvom de blev indført med tilbagevirkende kraft. Fordi hun netop blev efterladt i Thailand i en årrække, siger Inger Støjberg.

Så der er ikke noget håb for Mint?

- Nej, det her er fremadrettet. Det er nye regler, og det kommer ikke til at omfatte Mint.

Nej til dispensationsordning
Partier som Dansk Folkeparti og regeringspartiet Det Konservative Folkeparti har foreslået at indføre en dispensationsordning, så myndighederne i særlige sager kunne omgøre en ellers afgjort sag, så børn alligevel kunne få lov at blive i Danmark.

Det har også tidligere været Venstres egen politik at gøre det muligt at give dispensation til udviste børn, men det er det ikke længere.

Derfor er en dispensationsordning heller ikke en del af de nye regler, som regeringen foreslår.

- Hvis vi indførte en dispensationsmulighed, ville vi i virkeligheden stille folk meget forskelligt. Fordi de mennesker, der har ressourcerne i form af økonomi og kendskab til medierne, ville kunne få deres sager bragt i medierne, og så er det ret sikkert, at man ville få en dispensation, siger Inger Støjberg.

- Hvorimod mere ressourcesvage forældre, som vil have deres børn hertil, aldrig ville have en chance. Vi bliver nødt til at behandle alle ens, siger hun.

DF og S er positive
Forslaget er Inger Støjbergs udspil forud for de forhandlinger, hun torsdag skal have med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om det særlige hjørne af familiesammenføringsreglerne, der handler om børn som Mint og andre i samme situation.

Hos DF ser udlændingeordfører Martin Henriksen umiddelbart positivt på forslaget, også selvom det ikke indeholder den dispensationsordning, som støttepartiet ønsker.

- Det er et udmærket forslag. Nu skal vi selvfølgelig se alle detaljerne, men det skærer i hvert fald ud i pap, så ingen kan være i tvivl, at hvis du vil bo med dit barn i Danmark, så skal du tage dit barn med med det samme, siger Martin Henriksen.

- Gør du ikke det, så er det et valg, du selv har truffet, og så ved du også, at konsekvensen bliver, at du ikke kan få dit barn til Danmark, siger han.

Socialdemokratiet tager også positivt imod udspillet fra Inger Støjberg.

- Vi nærmer os noget fornuftigt nu. Vi har hele tiden fra Socialdemokratiets side sagt, at de her afgørelser ikke giver mening. Og det man ikke kan forklare, det mener jeg heller ikke, at man kan forsvare, siger udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S).

- Derfor ønsker vi nogle regler, som er klare og tydelige for alle, så folk ved, hvad de skal gøre for at kunne få deres børn med til Danmark. Og ministerens udspil er i hvert fald et rigtig godt udgangspunkt for den diskussion, siger han.

Socialdemokratiet vil under morgendagens forhandlinger med Inger Støjberg forsøge at få ministeren til at se på mulighederne for at genåbne nogle af de allerede afgjorte sager, selvom Støjberg ikke ønsker at indføre nye regler med tilbagevirkende kraft.

- Vi vil i hvert fald sige til Inger Støjberg, at hun bør overveje, om man ikke kan genbehandle de sager. Det vil i hvert fald ikke være Socialdemokratiet, hun får problemer med, siger Mattias Tesfaye.

Kilde DR: https://www.dr.dk...-med-boern



Oprettet af skipper d. 21-12-2018 16:47
#37

Der er meget snak om at regeringen gør ditten og datten i disse sager, og det er altid dem der skal forsvare hvorfor det er blevet som det er.

I virkeligheden er det Dansk Folkeparti der ligger bag alle de sager der har været fremme i medierne om overgrebene mod små børn der fratages deres ret til at bo sammen med deres mødre og nye familie i Danmark.

Men det lykkes dem altid at tørre bæen af på andre, så det ser ud som at de ikke kunne finde på at være så ondskabsfulde mod små børn, som de i virkeligheden er.

Aldrig ser man de står ved deres gerninger, altid gemmer de sig kujonagtigt bag deres nyttige idioter i Venstre, eller undskylder sig med at det er muslimerne der sender deres børn i koranskole.

Jamen hallo åndsvag.

Er der nogen der tror Mint har gået i koranskole i den tid hun har ventet på at hendes mor ville være sikker på forholdet til hendes danske mand var så holdbart at hun ville byde sin datter at bosætte sig i et nyt land, med en ny kultur, et nyt sprog, og nye venner, inden hun bestemte sig?

Rent ævl, som så meget andet der kommer fra den kant.

Oprettet af soi7 d. 21-12-2018 19:22
#38

Synd at forældrerne ikke er oplyste om de gældende regler, ( de er ellers tilgængængelige på nyidanmark.dk) ...og udover det er det er det almen viden ikke ???????...eller skal vi også integrere folk fra månen som intet fatter ?????? eller Mars og andre flotte planeter,,,:)

Men ellers er det synd de er for dumme til at fatte dem....måske de nu kan vågne op ??? de har sikkert sovet hele deres liv....lær det på den hårde måde....tumper....

Redigeret af soi7 d. 21-12-2018 19:33

Oprettet af bille d. 22-12-2018 03:16
#39

soi7 skrev:
Synd at forældrerne ikke er oplyste om de gældende regler, ( de er ellers tilgængængelige på nyidanmark.dk) ...og udover det er det er det almen viden ikke ???????...eller skal vi også integrere folk fra månen som intet fatter ?????? eller Mars og andre flotte planeter,,,:)

Men ellers er det synd de er for dumme til at fatte dem....måske de nu kan vågne op ??? de har sikkert sovet hele deres liv....lær det på den hårde måde....tumper....


Hvem har pisset på din sukkermad ((6))

Oprettet af harry eker d. 01-02-2019 11:14
#40

B.T. erfarer: Partier enige om regelændringer i Mint-sag

Fredag formiddag skulle der have været møde i Integrationsministeriet med det formål at løse de problemer med den danske lovgivning, som har været med til at bane vejen for den meget omtalte Mint-sag.

Mødet blev dog udsat i sidste øjeblik.

B.T. erfarer fra flere kilder med kendskab til forhandlingerne, at partierne, som skulle have deltaget i mødet, allerede på forhånd var indstillet på at ændre på de nuværende regler.

Regeringspartierne Venstre, De Konservative og Liberal Alliance var indkaldt til mødet, det samme var Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

8. oktober blev 13-årige Mint udvist af Danmark. 8. oktober blev 13-årige Mint udvist af Danmark.
Den 13-årige pige Mint blev i oktober udvist af Danmark til Thailand, da Udlændingenævnet ikke mente, at hun kunne integreres i Danmark. Det skete, selvom Mint allerede havde lært dansk på det år, hun havde boet her i landet.

Derudover spillede hun fodbold, havde mange venner og veninder og klarede sig godt i skolen. Mints biologiske mor har desuden permanent ophold i Danmark, da hun er gift med danske Frank Thøgersen. Sammen har parret også drengen Malick.

Men Mint skulle udvises alligevel. Også selvom der ikke var familie i hjemlandet, som kunne eller ville tage sig af hende.

Mange andre familier, som B.T. har skrevet om, var i samme situation.

»Det er vigtigt, at vi finder en løsning. Det er ikke meningen, at vi skal skabe problemer for de mennesker, som gerne VIL Danmark. Det er dem, som er i opposition til de danske værdier, som vi ønsker at ramme med de nuværende regler,« siger integrationsordføreren for De Konservative, Naser Khader.

Det er vigtigt, at vi finder en løsning. Det er ikke meningen, at vi skal skabe problemer for de mennesker som gerne VIL Danmark

Naser Khader, integrationsordfører for De Konservative
Dansk Folkeparti så gerne, at reglerne forblev, som de var, og at der i stedet blev indført en dispensationsordning, så ministeren kunne omgøre enkelte åbenlyst uretfærdige tilfælde. Men det er der ikke flertal for.

»Derfor kommer der til at ske nogle små justeringer, som gælder fremadrettet. Vi vil ikke starte et stort politisk slagsmål om det,« forklarer udlændingeordfører Martin Henriksen.

Socialdemokraternes Mattias Tesfaye håber, at der ikke alene kommer en ændring af de nuværende regler, men også en løsning for de familier, som allerede nu er i problemer.

Det er endnu uklart, om man kan løse problemerne for dem, som allerede står i den situation, at deres barn er udvist af Danmark tilbage til hjemlandet.

læs mere her https://www.bt.dk...i-mint-sag

Oprettet af harry eker d. 21-02-2019 05:45
#41

Efter nye regler: 'Mint er endegyldigt landsforvist'

Der er ingen vej tilbage for den thailandske pige Mint, efter regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne er blevet enige om række nye regler for familiesammenføring.

Det mener Radikale Venstres udlændingeordfører, Andreas Steenberg.

»Mint er nu endegyldigt landsforvist,« fortæller han til B.T. umiddelbart efter, at Integrationsministeriet udsendte en pressemeddelelse om de nye regler.

læs mere her https://www.bt.dk...ndsforvist









Mints far: Sidste søm i kisten

13-årige Mint kommer formentlig aldrig til at bo i Danmark.

Det frygter den thailandske piges stedfar, Frank Thøgersen, efter at regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne tirsdag blev enige om et sæt nye regler for familiesammenføring med børn.

»Det er jo godt for de familier, der får brug for det i fremtiden, hvis man er oplyst og ikke fejlinformeret, men for vores vedkommende føler jeg, at det er det sidste søm i kisten.«

læs mere her https://www.bt.dk...m-i-kisten

Redigeret af harry eker d. 21-02-2019 05:46

Oprettet af Je suis Charlie d. 25-04-2019 07:45
#42

Mints far fik uventet opkald: 'YES! Nu er der måske et håb


Hvorfor har ingen fortalt mig det før? Tanken fløj gennem hovedet på Mints far, da han lige havde talt med Udlændingestyrelsens kontorchef.

»Men samtidig tænkte jeg 'YES! Nu er der måske et håb',« siger Frank Thøgersen om følelsen, der et øjeblik fik lov at forplante sig, inden han lagde mobilen fra sig og kørte videre på arbejde.

Få dage før havde han skrevet et brev til Udlændingestyrelsen, hvor han på diplomatisk vis luftede sin frustration over, at det virkede, som om 'Mint har fået livsvarig karantæne fra Danmark', og at han rigtig gerne ville vide, hvad han kunne gøre, for at familien kan bo sammen i Danmark.

Frank Thøgersen blev alligevel noget paf, da han en mandag på vej til arbejde pludselig havde kontorchef i Udlændingestyrelsen Lone Zeuner i røret.

Frank Thøgersen talte bl.a. med kontorchefen om nogle misforståelser i forbindelse med en visumansøgning. Derudover fortalte han, at Mints mor nu siden oktober havde boet i Thailand sammen med Mint, fordi ingen andre kunne tage sig af datteren i hendes hjemland.

Mints biologiske far har, siden Mint landede i Bangkok, frabedt sig al kontakt, og ingen ved, hvor han opholder sig

»Det mente, Lone (kontorchefen, red.) kunne være nye oplysninger i sagen, da de jo netop havde vægtet, at Mint kunne bo hos ham i Thailand,« siger Frank Thøgersen.

læs mere her: https://www.bt.dk...ke-et-haab

Redigeret af Je suis Charlie d. 25-04-2019 07:46

Oprettet af farang d. 10-05-2019 08:14
#43

De Radikale vil kræve redningskrans til Mint: 'Alle – uanset parti – havde ondt i maven over den sag'



Radikale Venstre lægger ikke mandater til en regering, der ikke tager hånd om Mint-sagen. En sag, der gav alle politikere, uanset parti, 'ondt i maven'.

»Vi får ikke en ny regering med vores opbakning i Danmark, før vi er enige om, hvordan vi håndterer hele det her område, der handler om danskere med udenlandske ægtefæller, deres børn og stedbørn,« siger Morten Østergaard.

Hans kampagnebus er onsdag aften parkeret foran Herfølge Boldklub. Og selv om Morten Østergaard vist nok holder med AGF, er den radikale formand kommet på hjemmebane.

Radikale Venstre har nemlig været en tydelig stemme i debatten om Mint, som betyder særlig meget for manden, der til daglig bestyrer cafeteriet, serverer slush ice og giver skulderklap til de unge spillere i klubben.

læs mere her https://www.bt.dk...dt-i-maven



Oprettet af farang d. 23-05-2019 17:20
#44

Danskerne til Mette og Lars: Få nu Mint hjem

Folketingspolitikerne skal finde en løsning, så Mint kan vende hjem til sin papfar og lillebror.

I en ny måling erklærer 70 pct. af danskerne sig enige i, at politikerne skal finde en løsning for de 70 børn, som siden januar 2017 er udvist efter en integrationsvurdering, så de kan få mulighed for at vende tilbage til Danmark.

Kun 9 pct. af danskerne er uenige.

læs mere her: https://www.bt.dk...-mint-hjem



Oprettet af farang d. 24-05-2019 07:37
#45

Socialdemokratiet skærer igennem: Mint skal hjem til Danmark

70 udviste børn – heriblandt Mint – får en ny chance, hvis Mette Frederiksen (S) bliver statsminister. Det melder Socialdemokratiet torsdag efter en syv måneder lang B.T.-serie.

»Den aftale, vi har lavet med regeringen, er god nok fremadrettet, men der er nogle børn, der er kommet i klemme mellem den gamle lovgivning og den nye,« siger udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S).

I et interview med B.T. torsdag uddyber han, hvordan Socialdemokratiet, hvis de får regeringsmagten, vil gribe en lovændring i forhold til Mint-sagen an.

»Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, så bliver det i vores regering, at denne lov skal fremlægges. Der, mener vi så, at når den lov bliver vedtaget, så skal alle dem, der er kommet i klemme mellem den gamle lov fra 2016 og den nye lov, have et vindue på tre måneder, hvor de kan søge om familiesammenføring – også selvom deres forældre har været her længere,« siger han.

læs mere her: https://www.bt.dk...il-danmark



www.thai-dk.dk/uploads/BTUdklip.JPG




Mints papfar jubler: 'Det er jo… for fanden! Det betyder alt'

»Det er ligesom at blive far igen. Man får at vide, at konen er gravid. Barnet kommer på en eller anden given dato. Der er termin engang i efteråret. Det er vanvittigt.«

Frank Thøgersen har netop fået at vide, at hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, får hans papdatter, Mint, mulighed for at vende hjem til Danmark.

Det er syv måneder siden, at hun blev udvist af Danmark efter en integrationsvurdering. Siden har Mint og hendes mor boet i Bangkok, mens lillebror Malick og Frank Thøgersen har boet i Køge.

Men står det til Socialdemokratiet, skal loven ikke bare laves om fremadrettet, sådan som regeringen DF og S i februar lavede en politisk aftale om. Der skal også findes en løsning for de børn, der, siden loven trådte i kraft, er blevet udvist, lød meldingen fra udlændingeordfører Mattias Tesfaye (S) onsdag.

læs mere her: https://www.bt.dk...etyder-alt

Redigeret af farang d. 24-05-2019 08:23

Oprettet af ove d. 11-06-2019 08:09
#46

SF tager Mints sag med til regeringsforhandlinger

Når forhandlingerne om at danne en ny regering fortsætter tirsdag, kommer SF med et krav om hurtig handling.
»Vi vil have en ny regering til at handle hurtigt på at hjælpe Mint og de andre børn hjem til Danmark igen,« siger SF's gruppeformand, Jacob Mark.

Efter en dags pause i regeringsforhandlingerne er han, SF's formand, Pia Olsen Dyhr, og næstformand Lise Müller indbudt til et nyt møde på Christiansborg tirsdag formiddag, hvor udlændingepolitikken er på bordet.

Og her er det magtpåliggende for venstrefløjspartiet at redde Mint og de 70 andre børn, de er kommet i klemme i reglerne.

»Den måde, Mint og de andre børn er blevet behandlet på, har ikke været i orden. Nu skal vi sørge for, at de kan komme hjem og se deres venner og familie igen og starte på en frisk.«

læs mere her: https://www.bt.dk...handlinger

Oprettet af skipper d. 11-06-2019 14:00
#47

Ja, de små børn har meget at takke Dansk Folkeparti for, lad os så håbe der sniger sig lidt mere menneskelighed ind i samfundet nu da DF er ved at være nede på det niveau hvor de hører hjemme.

Og lad os nu slippe for at alle udlændinge, og danskere, behandles som om de var islamister ((5))

Redigeret af skipper d. 11-06-2019 14:02

Oprettet af natie d. 23-06-2019 08:10
#48



Fastholder jeg Mint i noget, som aldrig bliver?« Tanken har strejf Marie Hvidtfeldt Bedsted, men alligevel sender hun og Mints gamle
klasse stadig ugentlig snapchats til Thailand.

»Jeg har haft mine professionelle overvejelser. Men fordi sagen er så grotesk, har jeg også hele tiden haft en ret stærk tro på, at hun nok
skulle komme hjem igen,« siger klasselæreren.

På tavlen i klassen står en påmindelse om, at klassen hver fredag skal sende en snapchat til Mint.

»Vi viser noget fra vores hverdag og fortæller hende, at vi stadigvæk er nogen, der tænker på hende,« siger Marie Hvidtfeldt Bedsted.

Og Mint sender søde hilsner med hjerter retur.

Klassekammeraterne tror og håber nu på, at Mint snart kan få lov at komme tilbage til Danmark og bo i Køge.

»Læs den fulde artikel på: BT

Oprettet af farang d. 26-06-2019 11:29
#49

Ny regering på plads: Nu skal Mint hjem

Radikale Venstre vil have thailandske Mint, som B.T. har skrevet en række artikler om, og 69 andre udviste børn hjem til Danmark.

Det fortæller Sofie Carsten Nielsen til B.T. på Christiansborg.

Det er en del af aftalen om ny regering, fortæller Sofie Carsten Nielsen fra De Radikale.

»Ja, og det er jeg rigtig, rigtig glad for. Vi har forpligtet os til, at de 70 børn, der er i den knibe, kommer hjem. Der bliver lavet en opsamlingslov, som sikrer, at de kommer til Danmark,« fortæller Sofie Carsten Nielsen om de udviste børn.

I aftalen mellem de fire partier, som blev indgået tirsdag aften, kan man læse, at:

'De cirka 70 børn, der er kommet i klemme på grund af integrationsvurderingen fra 2016 og til nu hjælpes ved, at de får tre måneder til at søge om familiesammenføring ud fra kriterierne i den nye lovgivning, selvom deres forældre har væert her længere,' står der i aftalen.

se mere her https://www.bt.dk...-mint-hjem

Oprettet af natie d. 11-07-2019 08:22
#50

Ministeriet arbejder på ny Mint-lov: Bliver præsenteret efter sommerferien

Drømmen er, at han i august kan vende hjem til Danmark med hele sin familie – også Mint og hans kone, Ratree.

Men helt så stærkt ser det ikke ud til at gå.

For selvom ministeriet allerede er i gang med det lovforberedende arbejde, bliver det først fremsat på den anden side af Folketingets sommerferie.

»Denne sag står øverst på min liste. Nogle børn er kommet i klemme, fordi Folketinget har vedtaget nogle regler, som hverken kan forklares eller forsvares. Derfor er vi også allerede gået i gang med at forberede en løsning. Den vil blive præsenteret for partierne hurtigt efter sommerferien,« lyder det fra den nye udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye (S).

Lige før sommerferien kunne Mint, familien og klassekammeraterne ellers juble over, at politikerne i regeringsforhandlingerne var blevet enige om en redningsplanke for de cirka 70 børn, der siden 2016 er blevet udvist på baggrund af en integrationsvurdering.

Det fik straks de mange familier, der i kortere eller længere tid har været splittet over flere kontinenter, til at stille spørgsmålet: 'Hvornår?'

Mints papfar, Frank Thøgersen, begyndte allerede på den nye regerings første dag at drømme om, at Mint kunne flyve med sin mor, når Ratree den 5. august har en flybillet hjem.

læs mere her : https://www.bt.dk...mmerferien

Oprettet af palle d. 24-08-2019 08:22
#51

Minister tror på ny Mint-lov 1. januar: 'Det er lidt stramt, men det kan godt lade sig gøre'

I snart 11 måneder har Mint ventet på en chance for at kunne vende tilbage til Danmark. Fredag sendte udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, hendes redningskrans i høring.

»Vi har allesammen travlt. Vi har allesammen læst de artikler. Men det skal være i orden, det vi laver,« siger den nye minister og tilføjer:

»Hvis vi skal være helt ærlige, så var det jo det, der gik galt sidste gang. Det gik for stærkt. Så jeg vil gerne have en process, hvor vi følger alle tidsfrister.«

Det 'lovsjusk', som ministeren selv kalder det, er nemlig skyld i, at bl.a. 14-årige Mint nu i snart et år har været i Thailand – mange tusinde kilometer væk fra sin lillebror og papfar – fordi hun ud fra loven vurderes 'ikke integrerbar' i Danmark.

En lov, som Mattias Tesfaye flere gange har slået fast, hverken kan forklares eller forsvares.

»Derfor har det stået øverst på min liste som minister at finde ud af, hvordan vi får det her håndteret,« siger han.

Fredag eftermiddag er et nyt lovforslag, som helt skal erstatte den gamle lov om integrationsvurdering af børn, derfor sendt i høring.

»Jeg er tilhænger af, at vi har nogle stramme regler i lovgivningen, men det skal ikke være skørt,« siger han og fortsætter:

»Nu har jeg jo læst de artikler, der har været i B.T., og jeg tror, vi er mange politikere, der har taget os til hovedet og spekuleret over, hvem det er af os, der synes, det her er fornuftigt.«

Behandles inden jul
Den uigennemskuelige integrationsvudering bliver nu skrottet og erstattet med én klar regel:

»Man kan sagtens kan få sit barn til Danmark. Man skal bare søge senest tre måneder efter, man selv er kommet til Danmark,« siger han.

Det er første punkt i loven, som Socialdemokratiet allerede i februar lavede en aftale med den daværende VLAK-regering og DF om.

Punkt to i loven, som den socialdemokratiske minister siden har tilføjet, er rettet mod de nu 83 børn, der er kommet i klemme i mellemtiden. De får en ny chance – nemlig et tre måneders vindue til at søge påny, hvor de ikke som tidligere skal igennem en integrationsvurdering.

»Hvis alt går efter planen, træder den nye lov i kraft den 1. januar 2020, og så har de familier, der allerede har fået afslag, et vindue indtil 1. april, hvor de kan søge igen,« siger ministeren og tilføjer i forhold til sin tidsplan:

»Det er lidt stramt, men det kan godt lade sig gøre at behandle loven inden jul, så den kan træde i kraft 1. januar,« siger han.

Mattias Tesfaye har som en del af lovforslaget bedt om, at de sager bliver lagt øverst i bunken hos myndighederne.

De her familier har ventet lang tid nok,« siger han.

En af dem, der venter, er Frank Thøgersen.

Fredag eftermiddag er han taget på stranden med sin lille søn, Malik. Den i Køge, ikke i Thailand, vel at mærke. Resten af familien, mor og storesøster Mint, er på vej i seng i Bangkok. Frank Thøgersen har nu alligevel tænkt sig lige at overbringe dem den gode nyhed inden sengetid.

»Nu har vi noget at gå ud fra. Vi havde i forvejen planlagt at søge turistvisum, så Mint kunne komme til Danmark i sin ferie her i oktober. Måske kan hun faktisk blive her, hvis vi søger for tre måneder (som er maksimum, red.),« siger han

Skal tælle til 90
Intet er dog sikkert endnu.


»Som alle andre ministre skal jeg kunne tælle til 90 mandater,« siger Mattias Tesfaye, som dog er fortrøstningsfuld.

For godt nok er det hans navn, der står på lovforslaget.

»Sandheden er, at det kun kan lade sig gøre at lave det her lovforslag, fordi vi har lavet ret gode aftaler med, synes jeg selv, nogle konstruktive partier, som ret ekstraordinært både tæller de borgerlige partier og vores støttepartier til venstre,« siger han og fortsætter:

»Men du har ret i én ting. Socialdemokratiet har kun 50 mandater i Folketinget. Og der er ikke nogen partier, der har lovet mig 110 pct., at de stemmer for det her.«

Ministeren vil nu give partierne ro til at læse både lovforslag og høringssvar igennem, før han i slutningen af september vil indkalde til nogle møder, hvor der eventuelt kan justeres på loven, før den sendes til afstemning.

Når Folketinget så åbner 1. oktober, håber Mattias Tesfaye på, at han kan tælle til langt mere end 90, så loven ikke bliver ændret lige med det samme igen.

»Der er nogle familier, for hvem det er afgørende, at der er ro omkring de her regler, så man kan navigere og planlægge efter dem,« siger han.

Ny Mint-lov: Sådan ser ministerens lovforslag ud
Første del:

Udlændingeloven bliver ændret således, at børn, der har en forælder i udlandet og er over 8 år ikke længere skal integrationsvurderes.

I stedet indfører man en regel om, at den forælder, som kommer til Danmark, skal søge om ophold til sit barn senest tre måneder efter, han eller hun selv har fået sin opholdstilladelse.

Anden del:

De personer, som siden 10. juni 2016 er kommet i klemme i den gamle lovgivning, vil få et vindue på tre måneder (fra 1. januar til 1. april) til at søge igen uden at blive integrationsvurderet - uanset, at forælderen allerede har været mere end tre måneder i Danmark.

Det gælder:

Børn, hvis sag er under behandling i Udlændingestyrelsen på det tidspunkt, hvor loven træder i kraft.
Børn, som siden 10. juni 2016 haft fået afslag på ophold efter en integrationsvurdering.

Børn, som siden 10. juni 2016 haft fået afslag på ophold efter en integrationsvurdering og hvis klagesag behandles i nævnet på det tidspunkt, loven træder i kraft.

Børn over 8 år, hvis forælder har fået ophold siden 10. juni 2016, men som endnu ikke selv har søgt ophold.

Børn under 8 år,hvis forælder har fået ophold siden 10. juni 2016, men som endnu ikke selv har søgt ophold.

Loven træder efter planen i kraft 1. januar 2020.

Læs hele lovforslaget her. https://hoeringsp...ails/63148

Fakta: Det sker der nu

Lovforslaget er fredag sendt i høring i fire uger, så organisationer mv. har mulighed for mulighed for at stille spørgsmål eller komme med bemærkninger, inden loven skal til afstemning.

Herefter vil politikerne få mulighed for at læse høringssvarene igennem, og ministeren har mulighed for at lave småjusteringer i loven.

Den 1. oktober åbner folketinget efter sommerferien, og lovforslaget kan derefter komme til afstemning.

Et lovforslag skal behandles tre gange.

Ministerens ambition er, at loven kan færdigbehandles i folketinget inden jul, så loven kan træde i kraft 1. januar 2020.

kilde:https://www.bt.dk...-godt-lade

Redigeret af palle d. 24-08-2019 08:25

Oprettet af palle d. 17-09-2019 09:15
#52

Mints papfar til Mette Frederiksen: Hvornår kan min datter komme hjem?





»Det er som en kæmpe rutsjebanetur. Hver gang tror man, at nu sker der noget, og så bliver man alligevel skuffet.«

Sådan siger Frank Thøgersen efter, at han i weekenden hørte statsminister Mette Frederiksen sige, at hans thailandske papdatter Mint og andre børn som hende skal have lov at vende tilbage til Danmark.

»Nu hjælper vi børn som Mint hjem til Danmark,« sagde statsministeren til sine partifæller fra talerstolen i Aalborg under socialdemokraternes kongres.

Det glæder Frank Thøgersen, som gennem de seneste 11 måneder har kæmpet for at få sin thailandske papdatter Mint tilbage til Danmark.

læs mere her: https://www.bt.dk...komme-hjem

Oprettet af thai d. 02-10-2019 09:28
#53




Statsministeren til Mint: Hjælpen er på vej


»Det er ikke at lempe udlændingepolitikken, at Mint kan få en chance til.«

Statsminister Mette Frederiksen gjorde det under sin åbningstale - endnu en gang - klart, at hun vil føre en stram udlændingepolitik. Men den skal ramme de rigtige.

Og det er altså ikke 14-årige Mint fra Køge, forståes.

Mette Frederiksen ser det nemlig ikke 'i modstrid med håndfaste krav til integrationen at anerkende dem, der gør det godt,' lyder det i talen.

»Tværtimod. Tusindvis af mennesker er kommet hertil udefra. Har lært dansk, gået i skole, uddannet sig, er i arbejde og deler vores værdier,« siger hun og fortsætter i sin tale:

»Jeg vil sige til alle jer: I indgår i samfundet. I bidrager til fællesskabet.«

Lige nu indgår Mint dog mere i det thailandske end danske samfund. På mandag er det et år siden, at hun sammen med sin mor fløj til Bangkok, fordi hun blev vurderet ikke integrerbar i Danmark.

I snart 12 måneder har familien været splittet i to: far og Malick i Køge, mor og Mint i Bangkok.

Og selvom Mints papfar, Frank Thøgersen, sammen med en feberramt Malick følger med i statsministerens tale hjemme i Køge, ser han mere frem til handling fremfor flere ord.

»Jeg håber bare, at hun holder, hvad hun lover,« siger han.

Derfor er det »lovprogram, som regeringen i dag har sendt ud, langt mere interessant. Her kan han nemlig blive klogere på det store spørgsmål: »Hvornår?«

kilde: https://www.bt.dk...er-paa-vej

Redigeret af thai d. 02-10-2019 09:40

Oprettet af natie d. 11-10-2019 11:32
#54

Mint kommer hjem i næste uge

Endelig. Det har Frank Thøgersen efterhånden tænkt mange gange. Men i næste uge sker det.

Hans papdatter Mint kommer hjem til Køge.

»Malick har talt ned til den her dag i flere uger,« siger Frank Thøgersen.

I et år har Mint sammen med sin mor boet i Bangkok, mens lillebror Malick og Frank Thøgersen har passet skolegang og børnehave i Danmark.

Men nu kan familien altså være sammen igen - foreløbigt i 90 dage.

Mint har nemlig kun fået et turistvisum, og hun skal altså rejse tilbage til Thailand senest i midten af januar, som tingene ser ud nu.

I slutningen af oktober fremsætter regeringen dog et lovforslag, der skal træde i kraft 1. januar, såfremt det bliver behandlet og vedtaget inden jul.

Og som lovforslaget så ud, da det blev i sendt i høring, indeholder det også en redningsplanke, som giver Mint og 82 andre børn, der siden juni 2017 er blevet udvist på baggrund af en integrationsvurdering, en ny chance for at få en opholdstilladelse.

Familien håber selvfølgelig, at lovforslaget når at falde på plads, inden Mints turistvisum udløber i midten af januar.

Mints hjemrejse til Danmark har dog været planlagt i længere tid, da hun netop nu har lang ferie fra sin skole i Thailand.

Samtidig var hendes mor, Ratree, nødt til at rejse hjem senest den 8. oktober, hvis hun ikke skulle miste sin opholdstilladelse i Danmark.

Hun landede derfor i Danmark tidligere i denne uge.

kilde https://www.bt.dk...naeste-uge

Oprettet af skipper d. 11-10-2019 13:44
#55

Skønt at der er kommet lidt menneskelighed ind i samfundet med den nye regering((5))

Oprettet af thai d. 15-10-2019 09:44
#56

For første gang - siden hun i oktober sidste år blev udvist - kan 14-årige Mint nu sætte sine fødder på dansk jord og kramme sin mor, papfar og lillebror Malick.


Det er meget, meget dejligt

se mere her https://www.bt.dk...-jord-igen



Redigeret af thai d. 15-10-2019 09:44

Oprettet af Je suis Charlie d. 15-11-2019 22:07
#57

Torsdag førstebehandlende Folketinget den lov som skal afskaffe integrationsvurderingerne af børn og kan give Mint og 82 andre børn en ny
chance for at bo i Danmark med deres familier.



Lovforslaget har bred opbakning fra Folketinget. Det går på at erstatte kravet om integrationsvurdering i sager om familiesammenføring med børn med en ansøgningsfrist på tre måneder, efter barnets forælder har fået opholdstilladelse.

Desuden skal ansøgningsfristen gælde med tilbagevirkende kraft, så børn, der er blevet udvist efter lovens seneste ændring i 2016, kan ansøge igen efter de nye regler.

Det betyder, at det vil være muligt for familierne til Mint og en række andre børn at ansøge om familiesammenføring på ny, når loven efter forventning træder i kraft 1. januar.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) udtaler at han har sagt fra start, at vi skal have en stram udlændingepolitik, men den skal jo ikke være skør.

1. behandlingen af lovforslaget er afsluttet. Nu skal lovforslaget tilbage til udvalget og behandles ydereligere to gange i Folketinget. Lovforslaget skal efter planen til afstemning inden jul, så det kan træde i kraft 1. januar 2020.

I forbindelse med dagens førstebehandling af lovforslaget k P1 Morgen her til morgen snakket lidt med Frank Thøgersen som er Mints stedfar.




kilde https://www.dr.dk...iste-boern

Oprettet af Je suis Charlie d. 30-12-2019 15:00
#58

www.thai-dk.dk/uploads/Udklip33.JPG

Lov er vedtaget: Nu kan Mint blive i Danmark
Folketinget vedtager lovændring, så den thailandske pige Mint og 82 andre børn kan få familiesammenføring.


Et enigt Folketinget har stemt for at ændre udlændingeloven, så det bliver lettere for børn af udlændinge, hvis ene forælder bor i Danmark, at opnå familiesammenføring.

Det betyder, at mindst 83 udenlandske, som alle har fået nej til at blive familiesammenført med deres mor eller far i Danmark, med ændringen kan få de lov at ansøge igen.

Loven kommer til at virke med tilbagevirkende kraft, så den også omfatter den thailandske pige Atcharapan " Mint " Yuangyai, som for godt et år siden blev tvunget til at forlade Danmark.

læs mere her: https://ekstrabla...rk/7925065



Redigeret af Je suis Charlie d. 30-12-2019 15:37

Oprettet af farang d. 06-03-2020 18:33
#59

Knap tre år efter familien sendte første ansøgning om familiesammenføring afsted, har Mint nu endelig fået opholdstilladelse i Danmark.

»Endelig,« gentager Frank Thøgersen.

Et ord han gang på gang har taget i sin mund, når sagen om Mint og de andre udviste børn har udviklet sig i en positiv retning.

Da Socialdemokratiet kort før valget lovede, at de med magten ville sørge for en lovændring som også omfattede de allerede udviste børn.

Da Mint i oktober landede i Københavns Lufthavn med det håb om, at lovændringen ville træde i kraft, inden hendes tre måneders visum udløb i januar.

Og igen kort før jul, da Mint, Frank og Ratree overværede, at lovændringen - uden en eneste stemme imod - blev vedtaget i Folketinget.

Og nu, hvor Mint - to måneder efter de sendte en ny ansøgning afsted - har fået et dansk personnummer - fire cifre i numsen af hendes fødselsdato.

læs mere her: https://www.bt.dk...-i-danmark

Oprettet af harry eker d. 26-04-2020 08:04
#60

www.thai-dk.dk/uploads/2020.04.24-alex.jpg
Klik HER for at se i stort format



Alex på vej hjem til Danmark efter lang tids uvished og ventetid

Alex har i 17 måneder set frem til at komme hjem til Danmark og til hans familie. Og nu – selv om coronaen spænder lidt ben – ser det ud til, at det snart kommer til at ske.

Ligesom Mint i Køge var Alex et af de børn, som efter en integrationsvurdering blev udvist af landet.

I november 2018 måtte han som 15-årig derfor tage afsked med sin mor og papfar i Københavns Lufthavn. Siden har han boet i Thailand, mens hans mor Aoy har boet i Danmark og passet sin nyåbnede frisørbutik her.

Men 1. januar i år trådte en ny lov i kraft, som gav familien en ny mulighed for at bo sammen i Danmark. Alex fik ligesom de 82 andre børn, der var fanget i en uforklarlig lovgivning, muligheden for at søge igen.

»Jeg har hele tiden haft troen på, at det nok skulle lykkes til sidst, men vi har været ret nervøse, for man hører jo kun om alle dem, der får afslag,« siger Thomas Rasmussen, der er papfar til Alex.

Selv om loven nu er på plads, var den nyopståede coronakrise dog lige ved at spænde ben for det hele.

Alex' nye ansøgning om ophold skulle nemlig indleveres i Thailand, og da han er mindreårig, var Alex' mor Aoy nødt til at rejse derned for at aflevere den for ham.

I slutningen af sidste uge dumpede opholdstilladelsen så endelig ned i e-Boks.

»Og her til morgen har han været forbi visumkontoret og har fået sat det ind i sit pas. Han kan slet ikke vente,« siger Thomas Rasmussen, der er imponeret over, hvordan Alex har tacklet hele situationen:

»Han har bare været så sej og holdt modet oppe. Jeg ved sgu ikke, om jeg kunne have gjort det samme, hvis jeg var på hans alder.«

Læs nærmere på: BT

Oprettet af eneber d. 21-07-2021 17:35
#61

Flensborg er internationale pars smutvej til Danmark



Hvis par med en part fra et land uden for EU vil have familiesammenføring i Danmark, behøver de blot at bo en kort periode i Flensborg.

Kemien var der med det samme mellem kenyanske Lucy Wamalwa og danske Ole Math, da de første gang tilbage i 2017 mødte hinanden i Mombassa, Kenya.

Det nyforelskede par besluttede sig for at starte et liv sammen i Danmark. Vejen dertil har været en bureaukratisk kamp, fyldt med modstand og følelsesmæssige rutsjeture. For måske kærligheden ikke kender til landegrænser, men det gør myndighederne i Danmark.

Da Lucy tilbage i februar 2019 søgte om et tre måneders turistvisum til at besøge Ole, fik hun et afslag.

- Begrundelsen var, at Danmark frygtede, at hun ikke ville tage hjem igen, fortæller Ole.

Oven på den oplevelse fornemmede Ole og Lucy, at det ville blive svært at opnå familiesammenføring og dermed opholdstilladelse. De opsøgte en jurist, der rådede dem til først og fremmest at blive gift i Kenya og derefter flytte til enten Tyskland eller Sverige. Det udløser nemlig et unionborgerskab til den europæiske partner og hermed udvidede muligheder for at søge om opholdstilladelse med EU-retten i ryggen.

I dag bor parret i en lejlighed i Wassersleben lidt uden for Flensborg med udsigt over fjorden.

Efter halvandet år i Flensborg har Styrelsen for International Rekruttering og Integration i Aabenraa for få dage siden godkendt parrets ansøgning om familiesammenføring. Ole og Lucy flytter i oktober til Horsens, hvor Ole arbejder.

Den danske stat modtager årligt hundredvis af ansøgninger om opholdstilladelse fra dansk-internationale familier, der har valgt at slå sig ned i Flensborg.

Kilde: JydskeVestkysten: https://jv.dk/art...il-danmark

Oprettet af alenejensen d. 14-10-2021 10:41
#62

Afvist af Udlændingestyrelsen

Ejeren af All Round Lyd & Lys, Laurs Lysgaard Pedersen, kørte onsdag middag fra Struer med 40-årige Dogan fra Thailand ved sin side.

Efter at have været gift i 17 måneder, fik de for 12 dage siden besked om, at Dogan skulle være ude af landet i dag.

Udlændingestyrelsen har ikke godkendt hendes ansøgning om opholdstilladelse, og når Dogan skulle ud, følger Laurs Lysgaard Pedersen med.

- Det er det mest groteske, jeg har været udsat for, fortæller han.

- Hvis I ikke vil have mine skattekroner i Danmark, må jeg jo lægge dem i Tyskland. Det er det værste, jeg har været udsat for, siger Laurs Lysgaard Pedersen efter sit møde med Udlændingestyrelsen, som udstak en frist på 12 dage, inden hans kone skulle være ude af landet.

- Vi bliver afvist, fordi vi ikke kunne levere dokumentation i form af hverken ansættelseskontrakter eller lønsedler. Det er absurd, siger han om hele processen, som får ham til at forlade sin ellers så rodfæstede base i Struer.

- Jeg har været selvstændig i over 20 år. Så hvordan skulle jeg kunne fremvise en ansættelseskontrakt, og jeg får heller ikke en lønseddel ind ad døren hver måned. Men det var det eneste, de ville se, konstaterer han.

Det samme var tilfældet for Dogan.

- Hun var selvstændig i Thailand, og hun kan dokumentere, at der kommer penge ind på hendes konto. Men det var ikke nok, konstaterer Laus Lysgaard Pedersen.

- I Tyskland klarer de alt det, vi ikke kunne få godkendt i Udlændingestyrelsen i Danmark i løbet af de sidste 17 måneder, i løbet af en uges tid.


»Læs nærmere om sagen på: Dagbladet Holstrebro Struer

Redigeret af alenejensen d. 14-10-2021 10:41

Oprettet af alenejensen d. 21-10-2021 15:33
#63

thai skrev:
For første gang - siden hun i oktober sidste år blev udvist - kan 14-årige Mint nu sætte sine fødder på dansk jord og kramme sin mor, papfar og lillebror Malick.


Det er meget, meget dejligt

se mere her https://www.bt.dk...-jord-igen




Mints far skal gennemgå stor hjerteoperation

Vi fulgte Mints sårbare kamp for at blive i Danmark. En kamp, der har sat sine spor i både krop og sjæl hos hendes familie – og det mærker de stadig en konsekvens af.

Mints papfar, Frank Thøgersen, skal nemlig – to år efter at Mint er kommet hjem – gennemgå en stor hjerteoperation, som formentlig kan skyldes en tid med søvnbesvær, stress, uro og følelsesmæssige op- og nedture.

»Om det udelukkende skyldes flere års kamp for at samle familien, ved jeg ikke, men det har ifølge min læge med stor sandsynlighed været med til, at jeg nu skal igennem det her forløb,« fortæller Frank.

Derfor venter ham nu en triple bypassoperation, der vil tage mellem tre og seks timer.

Læs og se nærmere på: BT: https://www.bt.dk...ert-paa-et

Oprettet af Elmer55 d. 05-01-2022 10:27
#64

Et nyt liv i Flensborg

Laurs Lysgaard Pedersen blev i 2020 gift med 45-årige Sangduean Srisai fra Thailand med en klar forventning om, at de kunne få et godt liv sammen i Struer.

Men Udlændingestyrelsen afviste deres ansøgning om opholdstilladelse.

Vi har indsendt en klage, men har fået besked om, at der vil gå cirka 14 måneder, inden vi får svar, fortæller Laurs Lysgaard Pedersen, som var både rasende og fortørnet over den behandling, han fik af de danske myndigheder, da han giftede sig med 45-årige Dogan fra Thailand i 2020.

Nu har de fundet sig en ny base i Flensborg.

Vi bor i en cirka 100 kvadratmeter stor lejlighed, som ligger cirka 300 meter fra gågaden, og huslejeniveauet er et helt andet end i Danmark. Vi betaler cirka 5500 kroner om måneden med el og vand og varme, fortæller Laurs Lysgaard Pedersen.

I løbet af tre uger lykkedes det således at få de tyske myndigheder til at bevilge Dogan permanent opholdstilladelse.

- Når hun er gift med en EU-borger, er det bare slet ikke et problem i Tyskland. I Danmark var Udlændingestyrelsen 17 måneder om at give os et afslag, og der var bare slet ingen hjælp at hente undervejs, fortæller Laurs Lysgaard Pedersen.

En arbejdstilladelse fik de også på plads i løbet af et par uger eller tre, da de kom til Flensborg.

»Læs nærmere på: Dagbladet Holstebro Struer

Oprettet af up2you d. 05-01-2022 16:09
#65

Helt, helt uanstændigt med alle de benspænd, myndighederne i Dk, udsætter danske borgere og skatteydere for. Et Djøffer helvede.

Hvilket politisk parti kan få dette cirkus ændret?



Oprettet af Hans d. 06-01-2022 10:12
#66

up2you skrev:
Helt, helt uanstændigt med alle de benspænd, myndighederne i Dk, udsætter danske borgere og skatteydere for. Et Djøffer helvede.

Hvilket politisk parti kan få dette cirkus ændret?


ingen i folketinget vil hjælpe danske borgere og skatteydere det har vi jo set mange gange

Oprettet af thai d. 04-07-2022 06:16
#67

Mint er nu adopteret

Usikkerheden omkring Mint fremtid erstattes nu af lykke og glæde idet Frank Thøgersen nu har fået papir på at han har adopteret Mint.


www.thai-dk.dk/uploads/2022.07.02-mint.jpg

»Klik HER for at se i stort format



»Kilde_SN.dk

Oprettet af AK81 d. 17-08-2022 16:42
#68

Michael Falch har fundet kærligheden

Sangeren Michael Falch flyttede for nylig til storbyen med tanken om, at det med kærligheden og tosomheden nok ikke var noget, han skulle opleve igen.

Men han blev hurtigt klogere. I en alder af 64 år har han nemlig fundet kærligheden på ny. Kvinden dukkede op, hvor han mindst ventede det. Nemlig på en massageklinik.

- Vi kan ikke selv bestemme, hvornår forelskelsen slår ned i os. Det er ikke en kraft, der kommer på besøg hver anden dag i vores liv.

- På samme måde kom den fuldstændig overraskende for mig i skikkelse af en asiatisk kvinde, der skulle hjælpe mig med min ryg, men som i stedet kom til at hjælpe mig med min sjæl, fortæller Michael Falch.

Det, der startede som en følelse af respekt for den buddhistiske kvinde med det lange sorte hår og de magiske hænder, der langsomt løsnede sangskriverens muskulatur i nakken og lænden, blev til omsorg, efterhånden som de lærte hinanden at kende.

- Og pludselig vidste jeg ikke, hvad der var hvad? Hvornår er det kærligheden, der er vågnet i os? En dag er den der bare, fortæller han.

- Det er en diffus proces, som er uden for videnskabens rækkevidde. Og jeg var ensom. Men for hende var det helt utænkeligt, at hun skulle involvere sig med en mand fra Danmark. Hun skulle bare tjene sine penge og så hjem, fortæller Michael Falch om kvinden, Ginnalee.

I sin nye bog 'Over stregen – umodne mandomserindringer' fortæller Michael Falch, at Ginnalees opholdstilladelse en dag er udløbet, hvorfor hun står til at skulle sendes til Sandholmlejren - medmindre en pårørende med dansk statsborgerskab kan huse hende, indtil der er plads på et fly tilbage til Thailand.

Til myndighederne har Ginnalee sagt, at Michael Falch er hendes kæreste - selvom det ikke er en snak, de to endnu har haft.

Alligevel vælger Michael Falch at hente hende og tilbyder hende logi i sin lejlighed.

»Læs nærmere på: Ekstra Bladet

Oprettet af AK81 d. 17-08-2022 16:46
#69

sådan kan det gå når man ikke kan få en opholds tilladelse:o

Michael Falch er flyttet til Flensborg

Michael Falch har sagt farvel til Danmark indtil videre og er flyttet til Flensborg syd for den danske grænse.

Michael Falch har bekræftet flytningen over for BT og selvom Michael Falch betegner flytningen som privat vil han dog gerne fortælle lidt om hvorfor han nu har bosat sig i Tyskland.

»Min flytning over grænsen til Flensborg sker udelukkende for at værne om min relation til den asiatiske kvinde, jeg berettede om i min seneste bog 'Over stregen',« lyder det.

I bogen fortæller Michael Falch hvordan han bor sammen med kæresten Ginnalee fra Thailand i sin lejlighed på Frederiksberg og at de to i en periode under nedlukningen i Danmark er bange for at de danske myndigheder vil sende Ginnalee hjem.

»Ginnalee ville blive udvist af Danmark med afrejse snarest og et forbud mod indrejse i to år,« skriver han i bogen fra 2021.

»Læs nærmere på: BT

Oprettet af thai d. 20-03-2023 15:02
#70

Michael Falch spottet med ring på fingeren

Michael Falch mødte sin Thailandske kæreste, Giannlee, da hun behandlede ham for en mangeårig rygskade for et par år tilbage.

Tit lyder det, at kærligheden dukker op, når man mindst venter det.

Sådan skete det for Michael Falch, da han blev forelsket i sin kæreste, Giannlee.

Da Michael Falch besøgte Cecilie Frøkjær i TV 2 Charlie-programmet ”Deja-vu med Frøkjær”, spottede den garvede værtinde en ring på sangerens højre ringfinger.

Noget hun forsøgte at grave lidt dybere i – men det er ikke meget hun fik tilbage fra Michael Falch.

Og selvom Cecilie Frøkjær prøvede, så fik hun ikke lokket et reelt svar ud af sangeren. Og da hun spurgte, om man så kan sige, at vi må forestille os, hvad det betyder.

- Det kan man jo fint, lød det kryptisk fra Michael Falch i ”Deja-vu med Frøkjær”.


»Læs og se nærmere på: Se og Hør

Oprettet af thai d. 10-05-2023 18:17
#71

Michael Falch gift igen

I januar 2022 kunne Michael Falch og Ginnalee lade sig vie i Thailand som et led i ønsket om at kunne skabe et liv sammen på Langeland.

Men vejen dertil har været et virvar af papirer, bureaukrati og skæbnesvangert uheld, der i det forelskede pars øjne dog hver gang har vendt sig til held.

De nåede at bo sammen i et halvt år i Danmark, før Ginnalee måtte forlade landet, og siden har Michael Falch kastet alle sine kræfter i at få hende hertil.

Han har endda måttet bo en længere periode i Flensborg i forsøget på at opfylde EU-reglerne for familiesammenføring.

Ved at lære thailandsk

Michael Falch har også kastet sig helhjertet ud i at lære thailandsk. Ikke mindst for at kunne tale med Ginnalees familie i Thailand, som ikke taler et ord engelsk.

- Det har været mit eget ønske, sådan at når jeg er derude, så kan jeg sige: "Solen skinner i dag", eller "der går køer derovre".

- Måske forstår jeg kun en brøkdel af, hvad der bliver svaret. Men jeg vil så gerne vise dem, at jeg også er et medmenneske, ikke bare er en tegneseriefigur af en hvid, vestlig, velbjærget mand, der kommer ud og spiller smart i et tredjeverdensland, siger han.

»Læs nærmere her: Avisen.dk

Oprettet af thai d. 13-05-2023 06:32
#72

I flæsket på Støjberg: - Fremmedhadets bannerfører
Der bliver ikke lagt fingre imellem, når musiker og skuespiller Michael Falch i sin nye bog 'Under månen' beretter om dengang, hans hustru blev udvist af Danmark

»Læs nærmere her:Exstra Bladet

Oprettet af thai d. 14-05-2023 11:55
#73

EU var redningen

»Det er skæbnens ironi, at jeg skal sidde og være taknemmelig over for EU,« siger Michael Falch og ryster på hovedet over den danske udlændingelovgivning.

»Når jeg tænker på, hvor indædt en EU modstander jeg var som yngre, er det lidt komisk at måtte erkende, at det er EU, der har reddet vores mulighed for at komme til Danmark.«

Michael Falch har selv haft fordomme

»Der er udbredte fordomme mod det her. På mange fronter faktisk, og det havde jeg egentlig forberedt mig på, for jeg ved, hvor voldsomme de fordomme er.«

»Jeg har da også selv haft nogle fordomme på det her felt: hvide vestlige velbjærgede ældre mænd med yngre thailandske kvinder. Alle alarmknapper bimler og bamler,« indrømmer Michael Falch.

»Men vilkårene er, at jeg har mødt en kvinde, som tilfældigvis er fra Chaiyaphum-provinsen, som jeg nu er gift med. Så der må jeg sluge de fordomme, der måtte være, og leve med, at der kan være nogen, der rammer mig.«

»Læs nærmere her: BT

Oprettet af AK81 d. 09-08-2023 10:45
#74

Den 66-årige rocklegende Michael Falch er blevet gift med Kanjana i Rudkøbing Kirke.

Parret bor på Langeland og blev viet i Thailand i 2022. Parret har nu også fået en kirkelig velsignelse i Rudkøbing Kirke på Langeland, hvor de var omgivet af musikerens venner og familie og en masse børn.

Læs og se nærmere her:

»Romantisk bryllup på Langeland (Avisen.dk)

»Michael Falch er blevet gift (TV2 Fyn)

»Michael Falch er blevet gift igen (Se og Hør)

»Michael Falch (Instagram)

Redigeret af AK81 d. 09-08-2023 10:45