Opskrifts detaljer
Intet billede |
Navn |
Krabbecurry (Gaeng Poo) |
Beskrivelse |
Krabbecurry spises fortrinsvis i det sydlige Thailand, hvor retten kan tilberedes på mange forskellige måder. Denne opskrift er fra Koh Samui, som er en lille ø, beliggende i den Thailandske Golf ud for Suratthani. Her bruger man enten Den blå Svømmekrabbe (Poo mah) eller Sortkrabben (Poo Dahm). |
Nøgleord |
Thairet |
Tilføjet af |
Thaihans |
Kategorinavn |
Thai-ret |
Opskriften er læst: |
3633 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
1 kg |
krabbeklør |
1 ds. |
kokosmælk /olie (Gathi) |
2 spsk. |
rød chili pasta (Klyang gaeng daeng eller Klyang gaeng lyang) |
1 spsk. |
fiske sovs |
4 |
kaffirblade Bai Maklud |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Rens og skyl krabbekløerne grundigt under rindende vand. Læg dem herefter på et tørt viskestykke. Slå på kløernes flade således at de krakelerer let. De må ikke knuses! Hak kaffirbladene fint. |
2 |
Varm kokosolien op i en stor, tykbundet gryde (eller wok!) Når den koger tilsættes chilipastaen og der røres godt rundt. Tilsæt krabbeklør og de hakkede kaffirblade og lad retten simre i ca. 10 min uden låg. Spises som en af flere retter med Jasminris |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|