Opskrifts detaljer
|
Navn |
Kylling med cashewnødder |
Beskrivelse |
Denne version af retten er nok den mest udbredte man støder på hvis man rejser til Thailand. Den er smuk, dyb og glinsende, men prisen er at den også baserer sig på mere olie end den fedtfattige version. Lav denne ret, hvis den indgår sammen med andre retter, der ikke er så olieholdige - eller lad den stå helt alene for sig selv blot akkompagneret med løse kogte Jasminris |
Nøgleord |
Thai- Ret |
Tilføjet af |
IT |
Kategorinavn |
Fjerkræ |
Opskriften er læst: |
4108 gange |
|
Opskrifts ingredienser
Antal |
Ingrediens |
2 |
friske stykker kyllingebryst (ca. 500 g) |
2 |
røde snackpeberfrugter |
3-4 |
vårløg (jo tyndere jo bedre) |
150 g. |
usaltede cashewnødder (Med mamuang hinmapahn) |
3-4 |
store tørrede røde chili |
2 |
fed hvidløg |
1 |
mellemstort løg |
1-2 spsk. |
mel |
2 |
spsk. vegetabilsk olie (gerne vindruekerneolie) |
......... |
Sauce: |
2 spsk. |
fiskesovs (Nahm Plah) |
1 spsk. |
sød østerssovs (Nahm man Hoi) |
1 spsk. |
sød, mørk soyasovs (Siiew dahm) |
1 tsk |
sukker |
1 - 2 dl. |
vand eller tynd kyllingebullion |
Opskrifts procedure
Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Forberedelse Kyllingekød skæres ud i kuber på ca. 3 x 3 x 3 cm. og drysses med melet så alle stykker er let dækket Snackpeber skæres i tynde strimler på ca. 5-6 cm. Vårløgenes grønne del skæres i strimler på ca. 5-6 cm. Løget skæres i tynde både Chilier skæres i ca. 5 cm. lange rør Hvidløgene knuses og hakkes groft. Bland alle ingredienser til saucen i en skål. (Fiskesovs, sød soyasovs, østerssovs, sukker og vand/bullion) |
2 |
Varm olien op i wokken til medium varme (den må ikke ryge!) Cashew nødderne ristes i wokken til de bliver fint gyldne. Lægges til side på køkkenrullepapir. Chili steges i olien til de er dybt mørkerøde (pas på olien ikke bliver for varm!). Lægges til side på køkkenrullepapir Kyllingestykker steges et par minutter til de har fået lidt farve. Tages op og drypper af i en sigte. Skru op for varmen under wokken. Hvidløgene og løgbådene lægges i olien. Når de får farve (få sekunder) tilsættes kyllingekødet og det holdes i konstant bevægelse med spatelen. Herefter tilsættes cashewnødder og chili samt halvdelen af saucen. Hold retten i bevægelse med spatelen i ca. 1 min. Snackpepre og vårløg tilsættes, under stadig bevægelse med spatelen. Der tilsættes evt. mere sauce. steger ca. 1 min. |
3 |
Spises som en af flere retter med Jasminris |
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.
Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
|