Antal indlæg: 159 Tilmeldt: 12.10.09 Status: Offline
Det startede egentligt for flere år siden, at Jane løftede sløret for, at hun gerne ville lave et thaikøkken, det er først nu at drømmen bliver realiseret. På en blæsende regnvejrsdag bliver Fredericia AVISEN inviteret på Havnegrillen for at mærke varmen fra Thailand.
“Hej, I skal have KapawGai i dag”, siger Jane, hun virker spændt og det er tydeligt at hun sætter en ære i at servere mad fra hendes hjemland. Janes Kapaw Gai består af stegt hakket kylling med, chilli, hvidløg, basilikum, der er jasmin ris og et spejlæg til.
“Det er en top-10 ret i Thailand. De fleste danskere, der har været der, elsker den og hvis du har været i landet, så vil du kende til den,” siger Jane, der foreløbig laver thaimad om mandagen.
Det kan føles lidt anderledes at sidde i noget af det mest danske, som en pølsevogn i Danmark nu er, og så spise eksotisk mad, men Janes positive sind får smilet frem flere gange. Da vores tallerkner kommer ned på bordet begynder duftene at sprede sig, det ser lækkert ud.
Det smager fantastisk og spejlæget fungerer som en tilføjelse til risene, på en god måde. Der kommer smil på læben og der går ikke lang tid, før varmen mærkes på panden. Retten virkede ikke stærk, men pludselig kan jeg smage chillien. Det er ikke, fordi den er alt for stærk, men den sender lidt svedperler på panden. Det er efterhånden et stykke tid siden, at vi kunne melde tomme tallerkner ikke, fordi der var for lidt, men fordi det smagte for godt.
“Det er en thaichili, hvor smagen kommer stille og roligt i længere tid,” siger Jane, der har tilsat ingredienser, som matcher årstiden. “Det er hvidløg, som er godt til immumforsvaret, og chili, der generelt er godt til forbrændning”.